Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Arkeoloji ve Sanat Gezisi
Arkeoloji ve Sanat Gezisi Arkeoloji ve Sanat Gezisi
  • Paylaş
Okyanus Koleji öğrencileri ve öğretmenleri, kırk bine yakın tarihi eserin çıkarıldığı Yeni Kapı Kazı Alanı'na gezi düzenledi.

Okyanus Kolejleri, İstanbul’un M.Ö.6500 yıllarından başlayıp günümüze kadar 8500 yıllık muhteşem tarihini gözler önüne seren 36 tane batık geminin, taraktan sandalete kırk bine yakın tarihi eserin çıkarıldığı Yeni Kapı Kazı Alanı'na gezi düzenledi.

2 Haziran 2011 Perşembe Günü, Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlköğretim Okulu'ndan 1-E ve 2-C sınıfındaki öğrenciler, sınıf öğretmenleri, Arkeoloji ve Sanat Öğretmeni ile birlikte Yeni Kapı Kazı Alanı'ndaydı.

Önce kazı alanlarını gezen öğrenciler, Bizans Dönemi'nde yapılan limanı, Erken Osmanlı Dönemi'nden kalma iskele ayaklarını gördüler. Orada çalışanların yaptıkları işler hakkında bilgiler aldılar ve kazıların nasıl titizlikle yapıldığını gözlemlediler. Çocuklar, toprak altında kalmış bir geminin ve içindeki yükün resim fırçaları, kulak pamukları ve diş fırçaları ile özenle, sabırla temizlenerek nasıl çıkarıldığını dikkatle izlediler.

Daha sonra çıkarılan buluntuların temizlendiği ve şemalarının çizilip uygun parçaların bir araya getirildiği depoları gezen öğrenciler, arkeologlara sorular sorarak bilgi aldılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Haziran 2011, Çarşamba 10:26
Okunma
:
2.556 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları