Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus'ta 7.Sınıflar İçin TEOG Bilgilendirme Semineri
Bahçeşehir Okyanus'ta 7.Sınıflar İçin TEOG Bilgilendirme Semineri Bahçeşehir Okyanus'ta 7.Sınıflar İçin TEOG Bilgilendirme Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde 17 Mart 2015 Salı günü 7. sınıfların farkındalıklarını arttırmak için TEOG bilgilendirme semineri yapıldı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Rehber Öğretmeni Didem Özenç, seminerde okul başarı puanının öneminden, genel hatlarıyla TEOG sisteminden ve sınava giden yolda yapılması gerekenlerden bahsetti. Öğrencilerin çalışma isteğini arttırmak için bu yılki Okyanus Kolejleri TEOG başarısı ve 8. sınıfların motivasyon gezileri hakkında bilgi verdi.

'Türkçe'de Sınavında Başarı İçin Kitap Okumak Şart'

Branş öğretmenlerinin de bilgi verdiği seminerde Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe Zümre Başkanı Murat Sert, Türkçe ve diğer branşlarda başarı yakalamak için kitap okumanın önemine dikkat çekti. Türkçe sınavında öğrencilerin karşılaşacağı konulardan bahseden Murat Sert, bu yıl ve geçen yıllarda Okyanus Kolejleri'nin ortalamasının genel ortalamadan yüksek olduğunu belirtti.

'Matematik'te Başarı İçin Önce Konu Tam Öğrenilmeli'

Seminerde Okyanus Kolejleri Matematik Ana Bölüm Başkanı İlknur Dinçseven, matematik dersinde öğrencilerin konu çalışmaya değil, soru çözmeye odaklanmasının öğrenciyi yanılttığını, öncelikli olarak konunun tamamen anlaşılması sonraki adımın çok soru tipi görmek olduğunu öğrencilere anlattı. Matematik sınavında hangi konulardan sorumlu olduklarını, bu konuların 7.sınıf konuları ile benzerlik gösterip göstermediği konusunda bilgi verdi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji Dersi Ana Bölüm Başkanı Semih İnan, öğrencilerin başarılarını arttırmaları için derslerini takip edip, yaptıkları deneylerle konuları kavramaları gerektiğini vurguladı. Test çözme alışkanlığını şimdiden kazanmanın öneminden bahsetti.

'Başarı Zor Değil'

Öğrencilerin dikkatli bir şeklide dinlediği seminerde Okyanus Kolejleri Sosyal Bilgiler Ana Bölüm Başkanı Sevda Gül, Kasım ayında yapılacak olan 1. ortak sınavlarda öğrencilerin 2 üniteden sorumlu olacaklarını ve soruların zorluk düzeyinin orta derecede olduğunu belirterek başarıya ulaşmanın zor olmadığını anlattı. Konu ve kazanımlardan bahseden Sevda Gül, konu çalışıp yeterli miktarda test çözen bir öğrencinin ortak sınavlarda başarıyı elde edeceğini belirtti. İngilizce Zümre Başkanı Ayşemine Canseven ise öğrencilere başarı için öğretmenlerinin hazırladığı materyalleri etkili kullanması ve verilen görevlerin özveri ile tamamlanmasının en önemli etken olduğundan bahsetti. Öğrencilerin gramer çalışması yanında kendilerine verilen kelimelere çalışmasının sınavdaki doğrularını arttırması için gerekli olduğunu anlattı.

Seminer, öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap bulmasıyla son buldu.

 


Haber
:
Nurhan Baldiş
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
DİDEM ÖZENÇ
Tarih
:
06 Nisan 2015, Pazartesi 16:31
Okunma
:
2.416 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları