Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencilerinden Hücre Sergisi
Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencilerinden Hücre Sergisi Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencilerinden Hücre Sergisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencileri Fen Bilimleri dersi için hazırlamış oldukları ‘Hücreleri’ 2 Ekim 2014 Perşembe günü okullarında sergilediler.

Öğrencinin dinleyen değil öğrenen bir katılımcı olduğu ve öğrencinin farklı zeka alanlarına farklı öğrenme metodlarını uygulayan Okyanus Kolejleri, Fen Bilimleri dersini bir yaşam tarzı olarak benimseterek Fen Bilimleri dersine ilginin artmasını sağlıyor.

‘Hücre Modeli Sergisi’

Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde ortaokul öğrencileri Hücre Model çalışması ile; Hücre Nedir?, Hücre Modeli Nasıl Hazırlanır?, Yapım Aşamasında Hangi Malzemeyi Kullanmalıyız? Hücre Modelini Nasıl Tasarlamalıyız? gibi sorulara cevap arayıp Proje Tabanlı Öğrenme  basamaklarını kullanarak çalışmalarına başladı. Sorularına cevap bulan Ortaokul 6.sınıf öğrencileri ‘Hücre Modeli Sergisi’ yaparak ortaya çıkardıkları modelleri arkadaşlarının da görebilmesi inceleyebilmesi için sergiledi. 7.ve 8. sınıf öğrencileri eski çalışmalarını hatırlayarak yapmış oldukları çalışmaları sergide gördükleri modeller ile kıyaslama imkanı buldular. 5.sınıf öğrencileri ve ilkokul öğrencileri yapılan çalışmaların neler olduğunu öğrenmek için, 6.sınıf öğrencilerine sorular sordular. Öğrenciler bu çalışma ile hem konuyu öğrenme hem de öğrendiği bilgileri aktarma fırsatı buldular.


Haber
:
Nurhan Baldiş
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
AYSEL ÖZLEM
Tarih
:
14 Ekim 2014, Salı 11:23
Okunma
:
2.249 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları