Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Türkçe Günü Coşkuyla Kutlandı
Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Türkçe Günü Coşkuyla Kutlandı Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Türkçe Günü Coşkuyla Kutlandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Şimden gerü hiç gimesne divanda, dergahda, bergahda, mecliste, meydanda ve dahi her yerde Türk dilinden özge söz söylemeye. Karamanoğlu Mehmet Bey (13 Mayıs 1277)

Karamanoğlu Mehmet Bey, 13 Mayıs 1277'de: "Şimden gerü hiç gimesne divanda, dergahda, bergahda, mecliste, meydanda ve dahi her yerde Türk dilinden özge söz söylemeye." diyerek Türk diline verdiği önemi vurgulamıştır. Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Türkçe zümresi olarak bizler de Karamanoğlu Mehmet Bey'in izinden gidiyor, Türkçemizi en güzel haliyle yaşatıyoruz. 

Türkçenin güzelliklerini, tarihsel gelişimini, Türk lehçeleri arasındaki farklılıkları, atasözleri ve deyimlerin eğlenceli yanlarını öğrencilerimizle birlikte keşfetmek için Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde Türkçe zümresinin koordinasyonunda Türkçe Günü kutlanmıştır. Öğrenciler, Türklerin ilk alfabesi olan Göktürk alfabesinin harfleri ile kıyafetlerine yazılar yazmışlar, deyim ve atasözlerini görsellerden tahmin etmeye çalışmışlar, Türkçenin tarihi ile ilgili bir video izleyerek dillerinin gelişimini görmüşlerdir. Eğlenerek öğrendikleri bir günü dolu dolu yaşamışlardır. 

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.


Haber
:
Özcan Kara
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Ortaokul
Tarih
:
18 Mayıs 2019, Cumartesi 16:55
Okunma
:
686 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları