Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı “Zihin Haritası” Etkinliğinde
Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı “Zihin Haritası” Etkinliğinde Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı “Zihin Haritası” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E sınıfı öğrencileri 13 Nisan Cuma günü hayat bilgisi dersi kapsamında ‘Tatil Planım‘ konusunda zihin haritası etkinliği yaptı.

Zihin haritası, kelimeleri ve düşünceleri birbirine bağlamak ve bunları bir anahtar kelime veya düşünce etrafında toplamak için kullanılan bir tekniktir. 1960’lı yılların sonlarında Tony Buzan tarafından geliştirilmiş olan etkili bir grafik destekli çalışma yöntemidir. Düşünceleri oluşturmak, görselleştirmek, tasarlamak ve sınıflandırmak ile birlikte, eğitim alanında, organizasyonda, problem çözümünde ve karar alma süreçlerinde kullanılır. Bilgiler arasındaki anlamsal ya da diğer bağlantıları gösteren ortası resimli bir diyagramdır. Genellikle, diyagramlar, resimler, sözcükler ve çizgiler içerir.

Öğrenciler yaz tatillerini zihin haritası oluşturarak planladılar. Bu etkinlikle bireysel çalışma şansı elde eden öğrencilerimiz sistematik çalışma, kavramlar arasında ilişki kurma, planlama, tümden gelim yöntemi ile konuyu ayrıntılandırma becerilerini kullanarak zihinlerinde yapılandırdıkları bilgileri renkli ve zengin bir çalışma şeklinde kâğıda aktardılar.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
16 Nisan 2018, Pazartesi 15:52
Okunma
:
1.119 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları