Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus'ta "Hazırlıksız Konuşma Etkinliği"
Okyanus'ta "Hazırlıksız Konuşma Etkinliği" Okyanus'ta "Hazırlıksız Konuşma Etkinliği"
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde öğrencilerin akıcı konuşma yeteneklerinin gelişmesi için, "1 Kelime 3 Dakika" adı altında hazırlıksız konuşma etkinliği yapılıyor.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe öğretmenlerinin derslerde uyguladığı kısa etkinliklerden birisi olan “Hazırlıksız Konuşma Etkinliği” öğrenciler tarafından çok seviliyor.

Öğrencilerin anında düşünebilme ve cevap verebilme yeteneğini geliştirmeyi amaçlayan bu faaliyet,  onları hem eğlendiriyor, hem de konuşma yeteneklerine katkı sağlıyor.

Dersin ilk 10 dakikasında uygulanan bu kısa etkinlikte, rastgele seçilen öğrencilere rastgele seçilen bir kelime söyleniyor. Seçilen öğrenci, verilen kelime hakkında aklına gelen ilk bilgileri ve yorumlarını üç dakika içinde dile getiriyor. Daha sonrasında arkadaşlarından gelen sorulara cevap verip, yerine geçiyor.

Sosyal hayatta ve bir topluluk önünde konuşma yaparken ya da fikirlerini söylerken akıcı ve etkili konuşmanın çok önemli olduğunu belirten Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe öğretmenleri, bu konuda oldukça fayda sağlayan "Hazırlıksız Konuşma Etkinliği"ni bundan sonraki yıllarda da devam ettireceklerini söylediler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
14 Mayıs 2012, Pazartesi 10:54
Okunma
:
3.211 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları