Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus'ta "Çince Haftası"
Okyanus'ta "Çince Haftası" Okyanus'ta "Çince Haftası"
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde, Çin Kültürü'nü tanıtmak ve öğrencileri bu konuda aydınlatmak amacıyla, 25-29 Mart 2013 haftasında "Çince Haftası" düzenlendi.

Yabancı dil eğitimine büyük önem veren Okyanus Kolejleri'nde Çince kulüp dersleri kapsamında yer alıyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde, hem öğrencilere hem de velilere Çin'i ve Çince'yi tanıtmak, Çin kültürü hakkında bilgi vermek amacıyla 25-29 Mart 2013 haftasında gerçekleştirilen "Çince Haftası"nda, "Çin'i Biliyor musunuz?" konulu sergi düzenlendi.

Sergide; Çin bayrağı, Çin Bayrağı'nın anlamı, Çin'in haritadaki yeri, başkenti, nüfusu, telefon kodu, yüzölçümü, internet kodu, Çin burçları, Çin deyimleri, Çin parası, ve Çin parasının dolar ve TL karşılığı, Çin yemekleri, filmleriyle en çok tanınan (Jet Lee, Brucee Lee, Chacien Chan), Çin bayramları ve bayramlara özel yemekleri, Çin'in gelenek ve görenekleri, Terracotta askerleri, dünyanın en büyük meydanını anlatan yazılar yer aldı.

Bunun yanı sıra; "Kırmızı renk neden Çinliler için önemlidir?", "4 rakamı Çinliler için neden uğursuz sayılır?", "8 rakamı neden uğur sayılır?", "Çinliler neden yemek yerken çubuk kullanırlar?" gibi soruların cevabı verildi.

Çin Seddi maketi yapılarak Çin Seddi'nin önemi vurgulandı. Panda ve ejder maketleri de yer alan etkinlikte, pandaların ve ejderin Çinliler için neden önemli oldukları anlatıldı.

Çince Haftası'nda ayrıca, Çince Öğretmeni Türkan Kurtoğlu; Çince Kulübü öğrencileri ile birlikte kaligrafi çalışması yaparak, öğrendikleri Çince karakterleri yazmaya çalıştılar.

Çin yemek çubuklarının (kuaizi) kullanımını öğrenerek çubuklarla çikolatalı fındık yiyen öğrenciler, Pekin Operası maskeleri hakkında bilgi edinerek, maske yaptılar. Bu etkinlikte oldukça eğlenen öğrenciler; Çin'e, Çince'ye ve Çin Kültürü'ne dair bilgiler edindiler.
                                                                                                                         
                                                                                                               


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
02 Nisan 2013, Salı 17:00
Okunma
:
2.601 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları