Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Öğrencilerden Kelime Hazinelerini Genişletecek Çalışma
Öğrencilerden Kelime Hazinelerini Genişletecek Çalışma Öğrencilerden Kelime Hazinelerini Genişletecek Çalışma
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri, "Bilinmeyen Sözcük Kalmasın-Benim Sözlüğüm" projesi kapsamında kendi sözlüklerini oluşturuyorlar.

Okyanus Kolejleri'nde öğrencilerin bilgi hazinelerini genişleten çalışmalar yapılıyor.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri kendi sözlüklerini hazırlıyorlar. Bahçeşehir Okyanus Koleji Türkçe Öğretmenleri gözetiminde yapılan çalışma, öğrencilerin kelime dağarcıklarının gelişmesine büyük katkı sağlayacak.

Öğrencilerin hazırlayacağı sözlüğün içerisinde; o hafta işlenen konuda ve kitap okuma saatlerinde kütüphanede okudukları kitaplarda geçen bilinmeyen kelimeler ve anlamları yer alacak. Sözlükte bu kelimeler birer cümlede kullanılacak. Böylece genç beyinler hem araştıracak, hem öğrenecek, hem de kendilerine ait bir çalışma ortaya koyacaklar.

Türk Dil Kurumu sayfalarını yol gösterici olarak seçen Okyanus Koleji öğrencileri, güncel olandan da uzak kalmadan dildeki yenilikleri takip edebilecekler. "Bilinmeyen Sözcük Kalmasın-Benim Sözlüğüm" projesi ile öğrencilerin kelime dağarcıklarının ve kendilerini ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
11 Mayıs 2012, Cuma 12:42
Okunma
:
2.252 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları