Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Nasuh Mahruki'den Dağcılık Dersi
Nasuh Mahruki'den Dağcılık Dersi Nasuh Mahruki'den Dağcılık Dersi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kasım ayı itibariyle başlayan Okyanus Kolejleri'nin Yetenek ve Kulüp derslerinin ikinci konuğu Nasuh Mahruki oldu.

Okyanus Kolejleri, Yetenek ve Kulüp Dersleri için ünlü ve usta isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Doğa Sporları Kulübü öğrencileri, Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk, dünyadaki ilk müslüman dağcı ve YEDİ ZİRVELER Projesi'ni tamamlayan dünyanın en genç dağcısı ile buluştu.

Sovyet Asya’nın 7000 metreden yüksek beş tırmanışını da tamamlayarak, Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından KAR LEOPARI unvanı verilen Mahruki, 8000 metreden yüksek Cho Oyu, Lhotse ve K2 Dağları'na oksijen desteksiz olarak tırmandı.

15 yıl aradan sonra Everest Dağı’na bir kez daha tırmanan usta dağcı, 15 Kasım 2011 Salı  Günü, gerçekleştirilen etkinlikte, slayt gösterisi eşliğinde zorlu yolculukta kendi çektiği fotoğrafları ve tüm deneyimlerini Okyanus Koleji Doğa Sporları Kulübü öğrencileri ile paylaştı.

Profesyonel sporcu, yazar ve fotoğrafçı olan Mahruki, dağcılık, mağaracılık, yamaç paraşütü, aletli dalış, motor sporları, yelken ve bisiklet sporları ile ilgileniyor.

Saat:14.10 ile 15.15 arası soru cevap şeklinde öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Mahruki, Okyanus Koleji'nin öğretmenleri ve öğrencilerine, "Türkiye'nin en başarılı eğitim kurumlarından birini, hep birlikte var ettiğimiz için teşekkürlerimle..." düşüncesini de Okyanus Anı Defteri'nde paylaşarak, spora verdiği önem nedeniyle öğrencilerinin çok şanslı olduğunu da belirtti.

Profesyonel sporcu, yazar ve fotoğrafçı olan Mahruki dağcılık, mağaracılık, yamaç paraşütü, aletli dalış, motor sporları, yelken ve bisiklet sporları

Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
16 Kasım 2011, Çarşamba 09:30
Okunma
:
5.217 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları