Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | İskelet ve Kas Sistemini Öğreten Eğlenceli Etkinlikler
İskelet ve Kas Sistemini Öğreten Eğlenceli Etkinlikler İskelet ve Kas Sistemini Öğreten Eğlenceli Etkinlikler
  • Paylaş
Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Fen ve Teknoloji Dersi'nde iskelet ve kas sisteminin görevini eğlenceli etkinliklerle daha iyi kavradılar.

Okyanus Kolejleri'nde dersler kapsamında yapılan çeşitli etkinliklerle kalıcı öğrenme sağlanıyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, 23-27 Eylül 2013 haftasındaki Fen ve Teknoloji Dersi'nde "İskelet ve Eklemler" konusunu İskelet Güzellik Yarışması etkinliği ile daha eğlenceli hale getirdiler.

Kartondan kestikleri şekillerle kemikleri oluşturan öğrenciler, iskelet parçalarını eklem yerlerinden birleştirerek, bir kahramana dönüştürerek, "İskelet Güzellik Yarışması" adı altında oylamaya sundular. 1. olan iskelete taç takılarak etkinlik tamamlandı. Bu etkinlikten oldukça keyif alan öğrenciler eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri de Fen ve Teknoloji Dersi'nde iskeletin temel kısımlarını birleştirip kendi iskelet modellerini oluşturdular. 23-27 Eylül 2013 haftasında gerçekleştirilen "Kendi İskeletimizi Oluşturalım" etkinliği, eğitimi eğlenceli hale getirerek kalıcı öğrenme sağladı. Öğrenciler, grup arkadaşlarıyla paylaşarak, fikir alışverişinde bulunarak etkinliği tamamladılar. Etkinliğin sonunda her gruptan her öğrencinin emeği, fikirleri, becerileri birleşerek ortak bir ürün ortaya çıktı.

Emek vererek ortak bir ürün ortaya koymanın sevincini yaşayan öğrenciler, grup olmanın bilincini ve sorumluluğunu kavradılar. Akran öğrenmesi ile grup halinde çalışarak, paylaşarak, birbirlerinin fikirlerine saygı duyarak, birbirlerinin fikirleri ile zenginleşerek ve en önemlisi de eğlenerek öğrendiler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri de, Fen ve Teknoloji Dersi'nde vücudumuzdaki iskelet ve kas sisteminin görevini daha iyi anlayabilmek için "Tel Adamın Gizemi" adlı etkinliği gerçekleştirdiler.

Bükülebilir tel ile önce iskelet modeli yapan öğrenciler, daha sonra da iskeleti kaplayan kaslar için oyun hamurlarını kullandılar. Getirdikleri kumaş parçalarıyla da tel adama kıyafet tasarlayarak yaratıcılıklarını ortaya koydular.

Etkinlik boyunca tüm öğrenciler; iskeletin ayakta dik durmamızı sağladığını, vücudumuza destek olduğunu, telin üzerini kaplayan oyun hamuru gibi iskeletin üzerini örten kaslarımızın da iskeletle beraber vücudumuza şekil verdiğini yaparak yaşayarak öğrenmiş oldular.

Beylikdüzü Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri 23-27 Eylül 2013 tarihleri arasında ayrıca laboratuvarda tavuk kanadı ve bacağını inceleyerek, "Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim" ünitesi ders kitabında yer alan "Hareket Ediyor" etkinliğini gerçekleştirdiler.

Tavuğun bacağındaki kas ve kemikleri inceleyerek insan vücudunda hareketin nasıl meydana geldiğini anlamaya çalışan öğrenciler, gözlem sonucunda büyüteçle inceledikleri tavuklardaki kasların lifli yapısını görüp, kemiğin sert dokusuna dokunarak, deriyle vücudun son şeklini aldığını anladılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
01 Ekim 2013, Salı 13:39
Okunma
:
16.324 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
ümit akyüz / 12 Ekim 2014, Pazar 12:35
arkadaşlar ögretmen bizede vermişti ama ben kalça kemiğini kaybetim acaba internetten nasıl bu iskeletinher bölümünü bulacagım nolur bana yardım edin
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları