Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | İlkokul Öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını Kutladı
İlkokul Öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını Kutladı İlkokul Öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını Kutladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladı.

Ülkemiz cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir durumdaydı. Yurdumuzun her köşesi büyük zararlar görmüş, ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde kıvranıyordu. Atatürk bu durumdaki halka bir şeyler vermek istiyordu. 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde mecliste bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. Böylece o tarihten bu yana 12 Aralığı kapsayan hafta “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 

Yerli tüketimin bilinçli olarak artması için 12-18 Aralık haftası süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır.

 

Her yıl ülke genelinde kutlanan yerli malı haftası, bu yıl da okulumuz öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı. 1-2-3 ve 4. sınıf öğrencileri farklı etkinliklerde bulunarak bu haftayı anlam ve önemine uygun olarak kutladılar.

 

BahçeşehirOkyanus Koleji 1. sınıf öğrencileri kuruyemiş ve meyvelerini sınıflarında arkadaşları ile bir arada yemenin keyfini yaşarken, 2. sınıf öğrencileri günün anlam ve önemine uygun olarak hazırlamış oldukları yerli Malı ürünler çalışmalarını panolarda sergilediler. 3. ve 4. sınıf öğrencileri Tutum, Yatırım ve Türk Malları konusunun önemini vurgulayan animasyon ve slaytları izleyerek günün anlam ve önemini kavramış oldular.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Selin ERÇİN
Tarih
:
19 Aralık 2017, Salı 13:49
Okunma
:
790 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları