Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Eğitimde Mükemmellik Kongresi Başladı
Eğitimde Mükemmellik Kongresi Başladı Eğitimde Mükemmellik Kongresi Başladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ana Sponsorluğu'nda, İstanbul Üniversitesi ve ICIE işbirliğiyle düzenlenen "Eğitimde Mükemmellik ve Üstün Yeteneklilik" Kongresi başladı.

İstanbul Üniversitesi ile (The International Centre for Innovation in Education) ICIE'nin  birlikte organize ettiği "Uluslararası Eğitimde Mükemmellik, Üstün Yeteneklilik, Yaratıcılık ve Gelişim Kongresi" Okyanus Kolejleri Ana Sponsorluğu'nda, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde başladı.

6-9 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek kongre, sabah 9.00'da Rektörlük Binası'nda başlayan Workshop ve oturumlarla devam etti.

Uluslararası bir çok profesör ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen kongre, saat 16.00 itibariyle İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Cemil Birsel Konferans Salonu'nda yapılan konuşmalar ve oturumlarla devam ediyor.

Okyanus Kolejleri'ne Teşekkür

Aileler, psikologlar, akademisyenler, öğretmenler, okul idarecileri, lisans ve lisans üstü öğrencileri, üstün zekalı ve yeteneklilerin eğitimiyle ilgili uzman kişiler gibi geniş bir kitleye hitap eden kongrede, 3 sempozyum, 100'den fazla sunum ve workshoplar 4 gün boyunca devam edecek.

Yurt dışından gelen akademisyenler ve protokolün katılımıyla gerçekleşen kongrede, açılış konuşmasını yapan, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Serap Emir, konuşmasının sonunda Okyanus Kolejleri'ne destek ve katkıları için teşekkür etti.

Nobel Ödüllü Konuşmacılar

Kongre boyunca Nobel Ödüllü konuşmacılar, Dünya Üstün Zekalılar Komitesi Başkanı Taisir Subhi Yamin ve dünyaca ünlü bir çok akademisyen 100’den fazla sunum ve bir çok çalıştay gerçekleştirecek.

Kongrenin ilk günü yer alan ana konuşmacılar ise; Londra Middlesex University’den katılan ve 35 yıldır bu alanda çalışarak 17 farklı kitap yazan Prof. Dr. Joan Freeman, Rider University USA’den Prof. Dr. Don Ambrose ve University of California’dan katılan Prof. Dr. Dean Keith Simonton’dı.

Kongrenin ilk gününün sonunda tüm katılımcılar, İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Hoşgeldiniz Resepsiyonu ile günü sonlandırdılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
06 Temmuz 2011, Çarşamba 12:05
Okunma
:
7.541 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları