Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Üstün Zekalılar İlkokulu 4-E ve 4-F Sınıfları 'SCAMPER' Tekniğini Kullandılar
Bahçeşehir Üstün Zekalılar İlkokulu 4-E ve 4-F Sınıfları 'SCAMPER' Tekniğini Kullandılar Bahçeşehir Üstün Zekalılar İlkokulu 4-E ve 4-F Sınıfları 'SCAMPER' Tekniğini Kullandılar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 4-E ve 4-F sınıfı öğrencileri, 27 Şubat tarihinde Türkçe dersi kapsamında ‘Scamper’ tekniğini kullanarak Teknolojik Araçlar ile ilgili yaratıcılık etkinliği yaptılar.

SCAMPER, çocukların yaratıcılığını geliştirmeyi amaçlayan alternatif bir eğitim metodudur.

Bizler çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirmek, hayal gücü, sezgi, düşünme ve orjinallik hazinelerini korumak amacı ile Scamper yöntemini kullanıyoruz. Bu yöntem, çocuklara düşüncelerini değiştirmeleri ya da birleştirmeleri konusunda adım attırarak; yaratıcı düşünmelerini sağlar. Scamper yöntemi, her yaş düzeyine eğlenceli bir şekilde uygulanabilir. Çocukların düşüncelerini geliştirip, onları keşif yapmalarıiçin cesaretlendirir. Yaratıcılıklarını ve kendi görüşlerini geliştirmeleri için, gereksinimlerine uygun pratik yapma olanağı yaratır. Esnek düşünmeyi ve kalıpları yıkmayı öğretir. Çocuğa yaratıcılıkla ilgili ne kadar çok çalışma yaptırılırsa, farklı düşünme becerisi de o oranda gelişir.

Scamper, bir nesneyle ilgili farklı sorular üretilerek o nesne hakkında yeni düşünceler geliştirilmesini amaçlar. Scamper uygulaması materyal gerektirmeyen bir çalışmadır. Sizlerin de çocuğunuzla yemek yaparken, araba kullanırken kullanabileceğiniz gibi bir aile oyunu haline de dönüştürebilirsiniz. PekiScamper nedir?

SCAMPER tek bir nesneye yöneltilen düşünme yöntemi serisidir. Bunun için tek bir nesne seçilir, beyin fırtınası yoluyla bu nesne değiştirilip, geliştirilir. Bunu yapmak için çocuğa sorular sorulur. Bu sorular çocuğun daha önce alışık olmadığı şekilde düşünmesini sağlar. Bu sorular bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik itici bir güçtür. Michalko'ya göre Scamperın felsefesi Her fikir, varolan başka bir fikirden doğar.

SCAMPER anlamı olmayan bir sözcük. İngilizce 7 tane kelimenin ilk harflerinden oluşmuş bir akrostiştir.

 

Substitude= Yer değiştirme

Combine= Birleştirme

Adapt= Uyarlama

Modify, Minify, magnify= Değiştirme, küçültme, büyütme

Put tootheruses= Diğer kullanışlarının yerine koyma

Eliminate= Çıkarmak, yok etmek

Reverse, Rearrange= Tersine çevirme ve yeniden düzenleme.

 

Öğrencilerimiz SCAMPER tekniğini kullanarak teknolojik araçları yeniden şekillendirdiler. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz farklı bakış açıları geliştirme noktasında ilerleme kaydetmiş oldular.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Elif Uysal,Emine Gezer
Tarih
:
06 Mart 2017, Pazartesi 17:06
Okunma
:
2.087 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları