Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Üstün Zekalılar 3-E Ve 3-F Sınıfları 'Oobleck Hamuru' Deneyini Yaptılar
Bahçeşehir Üstün Zekalılar 3-E Ve 3-F Sınıfları 'Oobleck Hamuru' Deneyini Yaptılar Bahçeşehir Üstün Zekalılar 3-E Ve 3-F Sınıfları 'Oobleck Hamuru' Deneyini Yaptılar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E ve 3-F sınıfı öğrencileri 6 Aralık tarihinde fen ve teknoloji dersi kapsamında maddenin özellikleri konusunu ile ilgili "Oobleck Hamuru" deneyini yaptılar.

Oobleck ismi Dr. Seuss’un Bartholomew and the Oobleck kitabından geliyor. Oobleck Newton yasasına aykırı maddelerden biri.

Öğrencilerin önüne derin bir kase koyuldu. İçine 2 bardak mısır nişastası döküldü. Kuru elleriyle nişastayı karıştırdılar ve nasıl pudra gibi bir dokusu olduğunu hissettiler. Daha sonra kasenin içine yeteri miktarda su katıldı ve öğrenciler su ile nişastayı karıştırdılar.İyice karıştırınca yumuşak bir oyun hamuru gibi oldu. Elinde sıkıştırıp oynadığında katı ama avucuna koyup parmaklarını açınca sıvılaştı ve tekrar kabın içine aktı. Kasenin içine hızlıca vurunca taş gibi ama parmaklarını yavaşça bastırınca kolayca içine girdi.

Deney yapıldıktan sonra öğrencilerle çıkarımda bulunmalarını sağlayacak yönergelerle bu durumun sebepleri üzerine konuşuldu. 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Serdar Buzlukçu,Ekrem Tarık Babayiğit
Tarih
:
13 Aralık 2016, Salı 13:24
Okunma
:
1.847 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları