Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 2/D Sınıfının Küçük Mucitleri Geleneksel ‘Bir Fikrim Var’ Projesinde Sunumlarına Hazır
Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 2/D Sınıfının Küçük Mucitleri Geleneksel ‘Bir Fikrim Var’ Projesinde Sunumlarına Hazır Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 2/D Sınıfının Küçük Mucitleri Geleneksel ‘Bir Fikrim Var’ Projesinde Sunumlarına Hazır
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri geleceğe yönelik belirledikleri bir problem durumuna çözümler ürettiler.

Öğrenciler; kendi seçtikleri konularla ilgili projelerini hazırladılar. Eğitim Danışmanı  Prof.Dr Ümit Davaslıgil tarafından takibi gerçekleştirilen projede öğrenciler ailelerinin ve öğretmenlerinin de destekleriyle yaptıkları çalışmaları sergilemek üzere üzerinde çalışmaya başladılar. Öğrenciler örgü yapan yaşlılar için Işıklı Şişten, besinlerden Biogaza, dağınıklıktan kurtulmak isteyenler için taşınabilir masaya, uyurken üzerinizin kapalı kalmasını sağlayan battaniyeye kadar  bir çok probleme çözüm buldular. Proje gününü sabırsızlıkla bekleyen Küçük Mucitler ilk sunumlarını sınıflarına yaptılar. Öğrenciler bu sayede projeleri hakkında ilk değerlendirmeleri, önerileri arkadaşlarından alarak projelerini geliştirmeye devam ettiler. Mantık, muhakeme yolu ile beyin fırtınası yapan öğrenciler birbirlerinin çalışmalarına katkı sağlayan eğlenceli bir ders geçirdiler.

"Toplumsal Sorunlara Duyarlı Çözüm Üreten Öğrenciler"

Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu Ana Bölüm Başkanı Hamit Bekçi "Okullarımızda yapılan proje çalışmalarında; çocukların araştırma yapmayı öğrenmeleri, düşünen ve üreten bireyler olmaları açısından önem taşımaktadır. Bu yıl yedincisi düzenleyeceğimiz bu proje, öğrencilerin toplumsal ve evrensel sorunlara hassasiyet gösteren ve çözüm üretebilen kişiler olarak yetişmesine katkı sağlamaktadır.”dedi.

 

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sümeyye Kenger
Tarih
:
30 Aralık 2016, Cuma 16:09
Okunma
:
875 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları