Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu Öğrencileri Tiyatroda
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu Öğrencileri Tiyatroda Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu Öğrencileri Tiyatroda
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu öğrencileri sanat ve sosyokültürel farkındalığını arttırmak amacıyla 9 Kasım’da tiyatro gezisi gerçekleştirdi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu öğrencileri sanat ve sosyokültürel farkındalığını artırmak amacı ile 9 Kasım’da tiyatro gezisi gerçekleştirdi. İzlenen oyunda ise insan ilişkileri, barış, sevgi, saygı ve arkadaşlık gibi değerlerin önemi vurgulandı. Tiyatro gezisi esnasında ve sonrasında sanatın ne olduğu, sanatın evrenselliği, tiyatro kuralları, sahne kuralları ve izleyici gibi kavramlar üzerinde duruldu. Sanat toplumsal değişmeleri kolaylaştırır. Bireylerin anlama, düşünme ve algılama yetilerini açık tutar, duygusal yanlarını harekete geçirir.

Robinson Dans Öğreniyor: Gemisi batan Robinson, adını bile bilmediği Güney Denizi adalarından birine sığınır. Yalnız başına bu adada Robi adlı bebeğiyle yaşayan Robinson bir gün adada Cuma adını verdiği bir yerliyle karşılaşır. Robinson’un kendine göre koyduğu kuralları vardır, her şeyi sistemlidir. Cuma ise doğa ile kucaklaşmış, doğaya uyum sağlamış birisidir. Robinson’un yanı sıra Huligali kuşu da bu adada yaşayan bir canlıdır. Robinson, Cuma’yı bulduktan sonra onu eğitmeye başlar. Ama Robinson Cuma’yı eğitirken, Cuma da Robinson’u eğitmektedir. Onun katı kurallarını yıkmakta ve insan sevgisinin güzelliğini empoze etmektedir. Robinson Dans Öğreniyor, “doğasından uzaklaşmış” uygar insanın yalnız, arkadaşsız ve sevgisiz kalışını işlemek amacıyla düzenlenmiş bir oyundur.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sümeyye Kenger
Tarih
:
12 Kasım 2016, Cumartesi 11:22
Okunma
:
1.533 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları