Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 4/D Sınıfı Öğrencileri “İskelet Hikâyesi” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 4/D Sınıfı Öğrencileri “İskelet Hikâyesi” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 4/D Sınıfı Öğrencileri “İskelet Hikâyesi” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 4/D Sınıfı Öğrencileri 25 Eylül Salı günü Fen Bilimleri dersi kapsamında “İskelet Hikâyesi” isimli etkinliği yaptılar.

Öncelikle öğrencilere; bir adet iskelet maketinden faydalanılarak vücudumuzda bulunan kemiklerin isimleri soruldu. “Bu kemik olmasaydı neler yaşayabilirdik?” sorusu kullanılarak gülmece etkinliği şeklinde yönetilen eğlenceli bir aktiviteyle kemiklerin önemi vurgulandı. Daha sonra öğretmen önceden hazırlamış olduğu iskelet sistemi parçalarının karışık halde verildiği birer adet çıktıyı ve renkli kartonları öğrencilere dağıttı. Sıradaki görev bu darmadağın olan iskelet parçalarını doğru bir şekilde birleştirerek yeni keşfettikleri bir tür olan insan iskeletini oluşturmaktı. İskeleti oluşturan herkes kartonlara eğlenceli bir çalışma yaparak onlara birer isim verdi. Kendi keşif maceralarını birbirleriyle paylaşan öğrenciler eğlenerek öğrenmenin tadına vardılar. Bilgileri bağlantılandırma ve anlamlandırma için önemli noktaları fark ettirmek isteyen öğretmen vücudumuzun diğer sistemleriyle ilgili ipuçlarıyla entegrasyon sağlamayı ve hareket-destek sistemimizin tüm sistemlerle olan ortaklaşmasını vurgulamayı ihmal etmedi.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, ilgili konuda somut bir yaşantı edinmiş ve yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla eğlenerek kavramış oldular.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
01 Ekim 2018, Pazartesi 10:12
Okunma
:
1.171 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları