Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Tik Tak Zıt Oyunu’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Tik Tak Zıt Oyunu’ Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Tik Tak Zıt Oyunu’ Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı öğrencileri 12 Kasım Pazartesi günü Türkçe dersi kapsamında ‘Tik Tak Zıt Oyunu’ etkinliğini yaptı.

Sandalye kapmaca oyunu ile bir öğrenci belirlendi. Öğrenciler daire şeklinde oturtuldu ve sandalye kapmaca oyununda belirlenen öğrenci dairenin içine alındı. Öğrencilere önceden hazırlanan bir yüzünde zıt anlamlı kelimeler diğer yüzünde saatteki rakamların yazılı olduğu kartlar sırayla dağıtıldı. Ortadaki öğrenciye bir saat söylendi ve öğrenci elindeki akrep ve yelkovanla o saati gösterdi. Gösterdiği kişiler kartlarını açtı ve bütün arkadaşlarına gösterdikten sonra kapattı. Bütün öğrencilerin kartları bu şekilde açıldıktan sonra öğrencilerin buldukları zıt anlamlı kelimeleri eşleştirmeleri istendi. Aynı etkinlik eş anlamlı kelimeler için de tekrarlandı.

Yapılan etkinlikle öğrenciler ‘Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler’ konusunu tekrar etmiş oldular, farklı kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını öğrendiler. Öğrenirken aynı zamanda da eğlendiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
14 Kasım 2018, Çarşamba 13:24
Okunma
:
936 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları