Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri maddenin özellikleri konusunu ile ilgili "Oobleck Hamuru" deneyini yaptılar.
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri maddenin özellikleri konusunu ile ilgili "Oobleck Hamuru" deneyini yaptılar. Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri maddenin özellikleri konusunu ile ilgili "Oobleck Hamuru" deneyini yaptılar.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri 13 Aralık Perşembe günü fen ve teknoloji dersi kapsamında maddenin özellikleri konusunu ile ilgili "Oobleck Hamuru" deneyini yaptılar.

Oobleck ismi Dr. Seuss’un Bartholomew and the Oobleck kitabından geliyor. Oobleck Newton yasasına aykırı maddelerden biri.

Öğrencilerin önüne derin bir kâse konuldu. İçine 2 bardak mısır nişastası döküldü. Kuru elleriyle nişastayı karıştırdılar ve pudra gibi bir dokusu olduğunu hissettiler. Daha sonra kâsenin içine yeteri miktarda su katıldı ve öğrenciler su ile nişastayı karıştırdılar. İyice karıştırınca yumuşak, oyun hamuruna benzeyen bir madde elde edildi. Hamur elde sıkıştırılıp oynandığında katı hale geldi ama avucuna koyup parmaklarını açınca sıvı hale geldi ve tekrar kabın içine aktı. Kâsenin içine hızlıca vurunca taş gibi sert ama parmaklarını yavaşça bastırınca kolayca içine giren yumuşak bir madde olduğu gözlemlendi.

Deney yapıldıktan sonra öğrencilerin çıkarımda bulunmalarını sağlayacak yönergelerle bu durumun sebepleri üzerinde konuşuldu.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
14 Aralık 2018, Cuma 12:35
Okunma
:
923 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları