Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “YUVARLA, MANDALLA” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “YUVARLA, MANDALLA” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “YUVARLA, MANDALLA” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 6 Kasım Salı günü Matematik dersi kapsamında “Sayıların Onluğa Yuvarlanması” konusunda ‘YUVARLA, MANDALLA’ isimli etkinliği yaptılar.

Öncelikle öğrencilere üzerinde sayıların yazılı olduğu kartlar ve iki renk mandal dağıtılır. Öğrencilere gerekli yönergeler verilerek sırayla tahtaya çıkmaları için izin verilir. Tahtaya çıkan öğrenci yazdığı sayının kendi onluğuna mı yoksa bir sonraki onluğa mı yuvarlandığını söyleyerek ilgili renkteki mandalı sayı kartına takar. Son olarak elindeki sayıyı ve hangi sayıya yuvarlandığını yazarak görevini tamamlar. Tüm sınıf öğrencileri sırayla bunu yaparken öğretmen gereken noktalarda ipucu, açıklama, destek, geri dönüt vererek süreci yönetir.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, ilgili konuda yapılan çok sayıda alıştırma sayesinde sayıları yuvarlama konusunu kavramış ve bu konuda 3 ve 4 basamaklı sayılar da dahil olmak üzere ustalaşmış oldular.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
14 Kasım 2018, Çarşamba 13:12
Okunma
:
925 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları