Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Sıfırlar Merdivende” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Sıfırlar Merdivende” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Sıfırlar Merdivende” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 14 Kasım Çarşamba günü Matematik dersi kapsamında “Uzunluk-Ağırlık Ölçü Birimleri ve Dönüştürme” konusu ile ilgili ‘Sıfırlar Merdivende’ isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen hazırlamış olduğu materyalleri öğrencilere dağıtarak heyecanla yapılacak etkinliği anlattı. Metre ve katlarını daha önce öğrenmiş olan öğrenciler bunlarla ilgili etkinlik yapacakları için mutlu ve öğrenmeye açıklardı. Bilgileri somutlaştırma ve anlamlandırma için önemli noktaları fark eden öğrencilere hazırlanan etkinlik merdiveninin üzerinde nasıl hareket edecekleri anlatıldı. Öğrencilere gerekli yönergeler verilerek merdivende nasıl ilerleneceği konusunda mutabakata varıldı. Öğretmen bu etkinlik sırasında öğrencilerden gelen geri bildirimleri dikkatle kaydetti ve gerekli dönüt ve düzeltmeleri sağladı. Yapılan alıştırmalar her bir öğrenci tarafından tahtaya kaydedildi. Etkinlik sayesinde çocuklar zorlandıkları bir konuda ustalaşmış oldular ve bu onları çok sevindirdi.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, ilgili konuda somut bir yaşantı edinmiş oldular. Aşağı inerken sıfırları ellerine alıp, yukarı çıkarken birer birer bırakmaları onların olayı yaşantı ile irdelemesini sağladı. Aşamalarını yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla kavramış oldular. Aynı zamanda yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları da edindiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
15 Kasım 2018, Perşembe 15:37
Okunma
:
963 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları