Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Kendi Saatimi Tasarlıyorum” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Kendi Saatimi Tasarlıyorum” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Kendi Saatimi Tasarlıyorum” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 2 Kasım Cuma günü Matematik dersi kapsamında “Zaman Ölçüsü” konusu ile ilgili ‘Kendi Saatimi Tasarlıyorum’ isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocuklar için hazırladığı saat çıktılarını çocuklara dağıtır. Herkesin dilediği gibi boyaması için onları özgür bırakır. Çocuklar özgün isimler vererek hazırladıkları saati öğretmenlerinden söz hakkı alarak anlatır ve saatin kaç olduğunu, gösterimini sınıfla paylaşır. Öğretmen diğer üç saat için çocuklara saatlerin dijital yazımını verir ve çizmelerini ister. Daha sonra öğretmen kontrol ettikten sonra hepsini çocukların koluna sırayla takar. Öğretmen saatleri tahtaya çizerek çocukların gösterimlerindeki hatalar için dönüt ve düzeltmeleri gerçekleştirir. Tahtaya başka örnekler de yazar ve tüm öğrencilerden bu saatlerin gösterimini bulmalarını ve göstermelerini ister. Çalışmanın bitiminde en sevdikleri saatte ne yaptıklarını paylaşan çocuklar hayatın öğrenci yaşam alanına taşınması sayesinde kalıcı izli öğrenmeler edinmiş olurlar.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla saatlerin gösterimini kavramış oldular. Aynı zamanda yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları da edindiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
06 Kasım 2018, Salı 11:43
Okunma
:
881 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları