Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Çarpma İşlemleri” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Çarpma İşlemleri” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Çarpma İşlemleri” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 12 Aralık Çarşamba günü Matematik dersi kapsamında “Çarpma İşlemleri” isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen hazırlamış olduğu materyalleri öğrencilere dağıtarak heyecanla yapılacak etkinliği anlatır. Çarpma işlemi ve çarpım tablosunu daha önce öğrenmiş olan öğrenciler bunlarla ilgili etkinlik yapacakları için mutlu ve öğrenmeye açıklardır. Bilgileri somutlaştırma ve anlamlandırma için önemli noktaları fark eden öğrencilere hazırlanan etkinlik kartonları dağıtılarak yapacakları işlemler tahtaya yazılır. Öğrencilere gerekli yönergeler verilerek işlemler basamak hizalarına dikkat edilerek işlem sırasına göre açıklanarak yapılır. İlgili sayılar farklı renkteki kartondan kesilerek işlemde gereken yere yapıştırılır. Öğretmen bu etkinlik sırasında öğrencilerden gelen geri bildirimleri dikkatle kaydederek gerekli dönüt ve düzeltmeleri sağlar.

Daha sonraki etkinlik ve diğer öğretim yöntemlerinde kullanacağı bazı hazırbulunuşluk durumlarını gözlemlemiş oldu. Bu esnada çocukların duygularını paylaştığı küçük kartlar dersi daha etkileyici hale getirdi. Öğretmen elde edilen ürünlerini alarak tahtaya çıkan öğrencilere çarpım soruları sordu. Etkinliğin vardığı yerde çocukların işlemleme hızında gözle görülür değişim saptandı. Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, ilgili konuda somut bir yaşantı edinmiş ve çarpma işlemlerinde sayıların ve çarpımlarının yazım kuralları ile basamakların nasıl bir sırayla çarpılıp, toplamada hangi hizaya yazılacağını öğrenmiş oldular. Aşamalarını yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla kavramış oldular.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
13 Aralık 2018, Perşembe 09:47
Okunma
:
1.332 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları