Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D Sınıfı Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Yuvarlama Tepesi” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D Sınıfı Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Yuvarlama Tepesi” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D Sınıfı Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Yuvarlama Tepesi” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D Sınıfı Matematik Esnek Grup Öğrencileri 17 Ekim Çarşamba günü Matematik dersi kapsamında “Sayıları Onluğa Yuvarlama” konusu ile ilgili ‘Yuvarlama Tepesi’ isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocuklar için önceden tasarladığı ders materyalini sınıfa getirir. Ders için uygun bir masa hazırlayarak üzerine materyali yerleştirir. Çocuklara yapacakları etkinlik ile ilgili bilgiler verir. Sayıların yuvarlanması ile ilgili notları paylaşır ve örnekler çözer. Bütün çocuklara sırasıyla söz hakkı verir ve tahtaya kalkan çocuk verilen topun üzerindeki sayının bir sonraki onluğa mı yoksa kendi onluğuna mı yuvarlanacağını söyleyerek topu ilgili yöne doğru yuvarlama tepesine yuvarlar. Etkinliği tamamladıktan sonra öğretmen ile beraber tahtada üç basamaklı sayıların onluğa yuvarlanması ile ilgili örnekler çözerler. Bunun ardından ilk seferdeki gibi topların üzerinde bu kez üç basamaklı sayılar vardır ve bu sayıların onluğa ne şekilde yuvarlanacağını açıklayarak etkinliği tamamlarlar.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla sayıların kendi onluğuna ve bir sonraki onluğa nasıl yuvarlanacağını kavramış oldular. Sayıları yuvarlama konusunda potansiyelleri iyi olduğu için üç basamaklı sayılar da konuya entegre edilerek örnekleri çözülmüş oldu.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
19 Ekim 2018, Cuma 08:36
Okunma
:
1.184 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları