Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri “Konuşan Harfler” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri “Konuşan Harfler” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri “Konuşan Harfler” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri 7 Ocak Pazartesi günü, “Türkçe”dersi kapsamında harfler ile ilgili ‘Konuşan Harfler’ isimli etkinliği yaptılar.

Öğrencilere önceden hazırlanmış olan harflerin üzerinde yazılı olduğu daire biçimindeki renkli kartlar karışık şekilde dağıtıldı.Öğrencilerden bu harfler ile başlayan kelimeler bulup altlarına yazmaları istendi. Bitiren her öğrenciye yeni harfler verilerek etkinlik ilerletildi. Etkinlik sonunda öğretmen harfleri sırayla sayarak bu harflerle başlayan hangi kelimeleri yazdıklarını bütün öğrencilere sordu. Bu sırada yazım yanlışları düzeltilerek kelime bulamayan öğrencilere ipucu verildi. Bu ipuçlarından faydalanan öğrenciler yeni kelimeler türetti.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesindeçocuklar istenilen harflerle yeni kelimeler oluşturmayı öğrendiler. Yanlış yazımların düzeltilmesiyle, yazdıkları kelimelerin doğru yazımını öğrenmiş oldular.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı Sarıkaya
Tarih
:
11 Ocak 2019, Cuma 09:19
Okunma
:
954 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları