Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 4-A, 4-B, 4-C Sınıfı Öğrencileri “Milli Mücadele” Haritasını Oluşturdu
Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 4-A, 4-B, 4-C Sınıfı Öğrencileri “Milli Mücadele” Haritasını Oluşturdu Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 4-A, 4-B, 4-C Sınıfı Öğrencileri “Milli Mücadele” Haritasını Oluşturdu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri 26-30 Kasım haftasında Sosyal Bilgiler dersinde işlemiş oldukları Milli Mücadele konusu kapsamındaki etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs 1919, Türk Kurtuluş Savaşı’nın hukuki ve siyasi, kısmen de fiili olarak başladığı tarih olarak kabul edilmektedir. Bu tarih ile başlayan süreçte Türk milleti vatanın kurtuluşu ve bağımsızlık için varını yoğunu ortaya koymuştur. Anadolu’da Kuvayı Milliye birlikleri ile direniş oluşturulmaya başlanmıştır. Kuvayı Milliye ve düzenli ordunun mücadelelerinin sonucunda yeni bir Türk devleti ve medeni bir cumhuriyet kurulmuştur. Bu nedenle 19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir yere sahiptir.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde “Milli Mücadele” konusunu işledikten sonra Milli Mücadele akışını anlatan harita çizimlerini gerçekleştirdiler ve sınıfta sunumlarını yaptılar. Daha sonrasında öğrencilerin hazırlamış oldukları “Milli Mücadele haritası” çalışmaları sınıf panolarında sergilendi.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Selin ERÇİN
Tarih
:
03 Aralık 2018, Pazartesi 10:04
Okunma
:
1.144 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları