Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 1-A,1-B,1-C, ve 1-D Sınıfı Öğrencilerimiz “Avcılar Atatürk Evi” Gezisinde.
Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 1-A,1-B,1-C, ve 1-D Sınıfı Öğrencilerimiz “Avcılar Atatürk Evi” Gezisinde. Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 1-A,1-B,1-C, ve 1-D Sınıfı Öğrencilerimiz “Avcılar Atatürk Evi” Gezisinde.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 1. Sınıf öğrencileri 16/11/2018 tarihinde Avcılarda bulunan Atatürk’ün evine ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

2000 yılında Ambarlı Mahallesi’nde açılan Atatürk Evi Müzesi’ni her yıl binlerce kişi ziyaret etmektedir. Müze evde bir salon, bir misafir odası, bir mutfak, hizmetli odası ve kiler düzenlenmiştir. Ayrıca, Müze evdeki odalardan biri, Atatürk’ün anısına çalışma odası olarak düzenlenmiştir. Zübeyde Hanım anısına düzenlenmiş bir yatak odası da bulunmaktadır. Yürüyüş Yolu üzerindeki alanda ise Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin yapıldığı binalar ile ilk Meclis Binası’nın (1/5 ölçeğinde) görünüşleri bulunmaktadır.

Atatürk’ün doğduğu Selanik’deki evin aslına sadık kalarak yapılan müze sayesinde, Atatürk’ün çocukluğu ve yaşadığı dönemin şartları hakkında öğrencilerimiz bilgi edindiler. Atatürk’ün çocukluğuna yapmış olduğumuz kısa yolculuk ile öğrencilerimiz bilgilerini pekiştirdiler ve öğrenmelerine olumlu katkı sağladılar.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
Selin ERÇİN,Eda SAYIN,Özge KASAP,Serkan ŞEKER
Tarih
:
19 Kasım 2018, Pazartesi 13:16
Okunma
:
1.136 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları