Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji 4.Sınıf öğrencileri Solunum Modeli Etkinliği Yaptı
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4.Sınıf öğrencileri Solunum Modeli Etkinliği Yaptı Bahçeşehir Okyanus Koleji 4.Sınıf öğrencileri Solunum Modeli Etkinliği Yaptı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Fen ve Teknoloji Dersi’nde çeşitli materyallerden solunum modeli oluşturarak, nefes alma konusunu daha iyi kavradılar.

Okyanus Kolejleri’nde yaparak ve yaşayarak öğreten etkinliklere devam ediliyor.

Bahçeşehir Okyanus Koleji  4. Sınıf öğrencileri Fen ve Teknoloji dersi kapsamında “Solunum Modeli” etkinliği yaparak, bu çalışmalarını sergilediler.

Balon, bone, plastik şişe, y borusu ya da pipet ve yapıştırıcı makas kullanarak kendi solunum modellerini oluşturan öğrenciler; Y borusuyla soluk borusunu, ucuna takılan balonlarla akciğerleri, plastik şişenin altına takılan balon ya da boneyle diyaframı göstererek, soluk alıp verildiğinde vücudumuzda meydana gelen olayları yaparak yaşayarak çok daha net bir şekilde gözlemlemiş oldular.

Nefes aldığımızda akciğerlerin havayla dolup diyaframın düzleştiğini, nefes verdiğimizde ise diyaframın kubbeleşip akciğerlerin havayı dışarı verdiğini gösteren öğrenciler, sergide küçük sınıflara da sunum yaparak solunumun nasıl gerçekleştiğini anlatmış olmanın mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Dilan Beslenen,Özlem İnce
Tarih
:
10 Kasım 2016, Perşembe 14:18
Okunma
:
1.672 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları