Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Kampüsü Bursa - İznik Gezisi Düzenledi
Bahçeşehir Kampüsü Bursa - İznik Gezisi Düzenledi Bahçeşehir Kampüsü Bursa - İznik Gezisi Düzenledi
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Bahçeşehir Kampüsü Sosyal Bilgiler Zümresi 5-6 Kasım 2010 tarihlerinde Bursa ve İznik gezisi düzenledi.

5 - 6 Kasım 2010 tarihinde Okyanus Kolejleri Bahçeşehir Kampüsü Sosyal Bilgiler Zümresi, “Türk Tarihinde Yolculuk” ünitesinin "Osmanlı’da Bir Merkez İznik" konusunu pekiştirmek amacıyla 6.-7. ve 8. Sınıflara yönelik Bursa ve İznik’e iki günlük bir gezi düzenlendi.

Osmanlı ve Roma İmparatorlukları için başkent olmuş bu şehirlerdeki tarihi eserleri gezmek öğrencileri çok heyecanlandırdı. Gezi süresince birçok fotoğraf çeken öğrenciler, yörenin en güzel yemeklerini de tatma fırsatı buldular.

Gezimize ilk gün Bursa Cumalıkızık Köyü, Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe ile başlandı ve daha sonra Karagöz - Hacıvat Anıtı ile devam edildi. Bursa gezisi tamamlandıktan sonra konaklamak üzere Bursa Holiday Inn Oteline ulaşıldı.

İkinci gün İznik’e hareket edildi. İznik şehir merkezi ve çini atölyeleri gezildi. İznik Müzesi’ndeki eserler incelendi. Öğleden sonra Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca’ya ait “Karaca Arboretum”un doğal güzellikleri keşfedildikten sonra gezimiz tamamlandı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
09 Kasım 2010, Salı 14:49
Okunma
:
2.960 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları