Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “TANGRAMIN SIRRI” Etkinliğinde
2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “TANGRAMIN SIRRI” Etkinliğinde 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “TANGRAMIN SIRRI” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 30 Mayıs Çarşamba günü Matematik dersi kapsamında “Tangramın Sırrı” isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen tangram şekillerini bastırmış olduğu A3 boyutundaki kağıtları öğrencilere dağıtır. Çocuklara onların motor gelişimlerine katkı sağlayacak, onları eğlendirecek ve yeni konulara geçiş için ipuçları ve keşifler sağlayacak bir etkinlik yapacaklarını açıklar. Herkese fon kartonu dağıtarak tangram ile yapacakları ilk şekli tahtaya yansıtır. Eğlenceli hayvan ve insan figürlerini sırasıyla hep beraber inşa ederler. Herkes kendi karar verdiği hayvanları fon kartonu üzerine oluşturarak yapıştırıcı yardımıyla sabitler.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, motor becerilerini geliştirdiler. Bolca eğlenerek yaratıcılık çalışmaları yaptılar. Tangram parçalarının açı çeşitlerini tanıdılar ve bu açı kombinasyonu sayesinde ne kadar çeşitli şekle ahenkle bürünebildiğini tartışarak keşfettiler. Farklı bakış açılarının ortaya çıkan ürüne ne gibi katkılar sağlayabileceğini bizzat deneyimlediler. Yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları edindiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
04 Haziran 2018, Pazartesi 14:10
Okunma
:
1.128 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları