Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | "Uzay Gemisi ve Yumurta Adamlar" Etkinliği
"Uzay Gemisi ve Yumurta Adamlar" Etkinliği "Uzay Gemisi ve Yumurta Adamlar" Etkinliği
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, kuvvet ve hareketin katı cisimler üzerindeki etkisini "Uzay Gemisi ve Yumurta Adamlar" etkinliği ile öğrendiler.

Okyanus Kolejleri'nde kalıcı öğrenmeyi sağlayan etkinliklere devam ediliyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, kuvvet ve hareketin katı cisimler üzerindeki etkisini yaptıkları "Uzay Gemisi ve Yumurta Adamlar" etkinliği ile öğrendiler.

4-8 Mart 2013 haftası süresince farklılaştırılmış eğitim çalışmaları kapsamında Fen ve Teknoloji Dersi'nde yapılan etkinlikte öğrenciler, yumurta adamları için hız ve kuvvet etkilerini göz önüne alarak uzay gemisi tasarladılar.

Grup çalışması yaparak ortaya çıkardıkları bu projeleri gerçekleştirirken yumurtanın kırılmaması için gereken kuralları göz ününde bulunduran öğrenciler, daha sonra yumurta adamları içine yerleştirdikleri uzay gemilerini 3. kattan aşağıya attılar.

Yumurtası kırılmayan gruplar ödüllendirilerek, uzay gemilerinde nelere dikkat edildiği konuşuldu. Bulunan fikirler ve yapılan yanlışlar gruplar arasında paylaşılarak, kuvvet ve hareketin cisimler üzerindeki etkisini en aza indirgeyecek çözümler tartışıldı.

Öğrencilerin yaparak öğrendikleri bu etkinlikle, bilimsel çalışma kuralları ve proje yapma basamaklarını öğrenmeleri sağlandı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Mart 2013, Çarşamba 10:07
Okunma
:
1.625 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları