Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Güzel Sanatlar Lisesi | Haber | Resim Bölümü Öğrencileri 15. İstanbul Bienali'nde
Resim Bölümü Öğrencileri 15. İstanbul Bienali'nde Resim Bölümü Öğrencileri 15. İstanbul Bienali'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali, sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset küratörlüğünde, "iyi bir komşu" başlığı altında, ev ve mahalle kavramlarını ele alıyor. Küratörler tarafından geliştirilen 40 soru etrafında şekillenen 15. İstanbul Bienali, birbirine yürüme mesafesinde altı komşu mekânda ziyaretçilerini ağırlıyor. Bienal bu yıl İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi daha önce de İstanbul bienallerine ev sahipliği yapan mekânların yanı sıra, Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te yer alan sanatçı stüdyosu gibi konut özelliği taşıyan mekânlarda yer alıyor.

15. İstanbul Bienali, 32 ülkeden 56 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan çalışmalarını sergiliyor. Farklı ülkelerden pek çok sanatçının yerleştirmesine ev sahipliği yapacak İstanbul Modern’de, büyük ölçekli heykellerin yanı sıra "ev" ve "mahalle" kavramlarına eğilen çalışmalar da yer alıyor. Bienalle işbirliği uzun yıllara dayanan İstanbul Modern, serginin devamlılığını, deneyimini ve uzmanlığını işaret ediyor.Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri ile 26 Ekim Perşembe günü 15.İstanbul Bienali’ni İstanbul Modern sanatlar müzesinde ziyaret etti.İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali, sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset küratörlüğünde, "iyi bir komşu" başlığı altında, ev ve mahalle kavramlarını ele alıyor. Küratörler tarafından geliştirilen 40 soru etrafında şekillenen 15. İstanbul Bienali, birbirine yürüme mesafesinde altı komşu mekânda ziyaretçilerini ağırlıyor. Bienal bu yıl İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi daha önce de İstanbul bienallerine ev sahipliği yapan mekânların yanı sıra, Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te yer alan sanatçı stüdyosu gibi konut özelliği taşıyan mekânlarda yer alıyor.

15. İstanbul Bienali, 32 ülkeden 56 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan çalışmalarını sergiliyor. Farklı ülkelerden pek çok sanatçının yerleştirmesine ev sahipliği yapacak İstanbul Modern’de, büyük ölçekli heykellerin yanı sıra "ev" ve "mahalle" kavramlarına eğilen çalışmalar da yer alıyor. Bienalle işbirliği uzun yıllara dayanan İstanbul Modern, serginin devamlılığını, deneyimini ve uzmanlığını işaret ediyor.


Haber
:
Serap Tarhan
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Selda Hilaloğlu
Tarih
:
14 Kasım 2017, Salı 11:06
Okunma
:
1.348 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları