Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Güzel Sanatlar Lisesi | Haber | GSSL Resim Bölümü Öğrencilerinin Sanat Turu
GSSL Resim Bölümü Öğrencilerinin Sanat Turu GSSL Resim Bölümü Öğrencilerinin Sanat Turu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü öğrencileri, Pera Sanat Galerisi'nde Özgün Baskı ve Resimleri-Yusuf Nuş, Tophane-i Amire KSM’de Miro, İstanbul Aqua Florya’da da Mikrominyatür sergilerini gezdiler.

Okyanus Koleji öğrencilerinin kültür ve sanat gezileri devam ediyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi (GSSL) Resim Bölümü 9.,10.,11. ve 12. Sınıf öğrencileri, 16 Aralık 2013 Pazartesi günü Pera Sanat Galerisi'nde Özgün Baskı ve Resimleri-Yusuf Nuş, Tophane-i Amire KSM’de Miro, İstanbul Aqua Florya'da da "Mikrominyatür" sergilerini gezdiler.

Prizren doğumlu ressam Yusuf Nuş'un, Pera Sanat Galerisi'nde açtığı sergiyi çok beğenen öğrenciler, daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi himayesinde Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kült işbirliği ile gerçekleştirilen Joan Miro Sergisi'ni gezdiler. 

Öğrenciler, 20. Yüzyıl'ın en ilham verici sanatçılarından Joan Miro'nun kendisine özgü dil ile oluşturduğu 60 eserin yer aldığı sergiyi ilgiyle incelediler.

Daha sonra İstanbul Aqua Florya'ya giden Okyanuslu öğrenciler, Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy'nin İstanbul'da açılan Mikrominyatür sergisinde; iğne deliğinin içindeki deve kervanından, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürüne, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yel değirmenine kadar birbirinden ilginç eserlerini görme fırsatı buldular.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Aralık 2013, Cuma 13:25
Okunma
:
1.926 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları