Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Güzel Sanatlar Lisesi | Haber | Bahçeşehir Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik Bölümü Öğrencileri ARTIST 2014’te
Bahçeşehir Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik Bölümü Öğrencileri ARTIST 2014’te Bahçeşehir Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik Bölümü Öğrencileri ARTIST 2014’te
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik Bölümü öğrencileri 13 Kasım 2014 Perşembe günü TÜYAP’ta bulunan sanat ve kitap fuarını gezdiler.

Öğrenciler, yaklaşık bin sanatçının işlerinin sergilendiği galeriler, bağımsız grup ve insiyatiflerle birlikte 150'ye yakın genç sanatçıya ev sahipliği yapan ARTİST 2014’ü gezdi. Kapılarını 10 yıldır genç sanatçılara, gruplara, insiyatiflere ve üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine açan ARTİST 2014, TÜYAP 8 no'lu salonda bağımsız genç sanatçılara yer vermiş. ARTIST 2014, etkinlik alanında "Mülksüzleş" isimli disiplinlerarası bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Ali Şimşek'in üstlendiği sergi; mülk, mülksüzleşme ve ütopya konularına odaklanıyor. 100'e yakın önemli sanatçının farklı disiplinlerarası işleri fuarda yer alıyor. Ayrıca sergiye paralel olarak düzenlenecek söyleşi ve panellere sanatçı, akademisyen, eleştirmen, uzman ve kurum temsilcileri konuk ediliyor.

Yunanistan Sanatı İstanbul’da Segilendi

Yunanistan'ın önde gelen galerileri ilk kez Türkiye'de Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ARTİST 2014'te yer alıyor. Selanik Belediyesi'nin organize ettiği bölümde 10 önemli galeri bulunuyor. Sergide yer alan galeriler ise: Kalfayan Gallery, Artis Gallery, Metamorfosis Gallery, Tin II Gallery, Zina Athanasiadou, Nitra, Donopoulos, Eirmos, Thatsis ve Lola Nikolaou. Fuarı gezen öğrenciler; sanat, edebiyat ve bilim ile ilgili yeni örnekleri yakından inceleme fırsatı bulurken  istedikleri  kitaplara da  çok daha uygun fiyata sahip olma fırsatı yakaladılar.

Öğrenciler ARTİST 2014 sergisinin yanı sıra TÜYAP’da bulunan Kitap Fuarı’nıda gezme imkanı buldular. Fuarda kitapların yaratıcıları yazarlarla buluşan öğrenciler, yaptıkları alışverişlerle de kütüphanelerini zenginleştirdiler. 


Haber
:
Selda HİLALOĞLU
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Selda Hilaloğlu
Tarih
:
20 Kasım 2014, Perşembe 14:11
Okunma
:
1.715 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları