Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Güzel Sanatlar Lisesi | Haber | Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Sabancı Müzesinde
Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Sabancı Müzesinde Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Sabancı Müzesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Sabancı Müzesinde...

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk sergisine ev sahipliği yapacak. 12 Eylül 2017 - 28 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergide sanatçının çalışmalarından geniş bir seçkiyle birlikte yeni işleri de sunulacak. Ai Weiwei’in porselen çalışmalarına odaklanan serginin anlatısı, sanatçının hem hayat hikâyesinin, hem de onun el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyacak.

Ai Weiwei’in porselen yolculuğunun her aşaması sergide sanatçının ikonik çalışmalarıyla temsil ediliyor. Sanatçı, günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bizlere aktarıyor; sanatı izleyiciye çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlıyor.

Sergi, Ai Weiwei’in çalışmalarında tekrar tekrar görülen temaların kullanılmasıyla kurgulanmış bir yapı aracılığıyla onun sanatına kapsamlı bir bakış sunuyor. Sanatçının sahicilik, çağlar boyu değer sistemlerinin dönüşümü ve kültür tarihi kavramlarını irdeleyen çalışmaları, izleyenleri söz konusu kültürel, sanatsal ve tarihsel değerleri anlamaya çağırıyor.

Ai Weiwei, replika çalışmalarında sahicilik kavramını sorgulayarak, özgün obje ile kopyası arasındaki farkı çürütüyor. Bugüne ulaşmış antikaların kalıntıları ışığında, Ai Weiwei Çin ve Yunan çömlek bezemeleri ve Mısır duvar resimlerinin mantığını uyarlayarak tarih konusunda düşünüyor ve bize çağdaş dünyaya dair kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.

Ai Weiwei’in SSM’de gerçekleşecek sergisi, aralarında sanatçının en eski porselen çalışmasının da bulunduğu, porselen alanında kapsamlı seçkisiyle 100’ü aşkın esere ev sahipliği yapacak ve izleyiciye bu özgün sanatçının çalışmalarını keşfedebileceği benzersiz bir ortam sunacak.Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri müzeyi gezerken sanat dolu anlara tanıklık ettiler.


Haber
:
Serap Tarhan
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Selda Hilaloğlu
Tarih
:
19 Aralık 2017, Salı 11:12
Okunma
:
1.003 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları