Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Güzel Sanatlar Lisesi | Haber | "İstanbul'da Yeşilçam" Adlı Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi.
"İstanbul'da Yeşilçam" Adlı Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi. "İstanbul'da Yeşilçam" Adlı Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"İstanbul'da Yeşilçam" adlı şiir dinletisi gerçekleştirildi. Lise kademesi öğrencileriyle şiir dolu keyifli dakikalar geçirildi.

        22 Mart Perşembe günü Bahçeşehir Okyanus Kolejinde Edebiyat zümresi tarafından hazırlanan “İstanbul’da Yeşilçam” adlı şiir dinletisi gerçekleştirildi. Taşı toprağı aşık olan şehirde yolu “Aşıklar Kahvehanesi ”ne düşen Ahmet ile onun gözünün nuru Elif’in hikayesi anlatıldı.

        "Ahmet yağız bir Anadolu delikanlısı, Elif ise temiz duygulara sahip genç bir kızdı. Birbirine sevdalanan bu iki genç şairlerin şiirlerine konu olacak bir güzellikte sevdiler birbirlerini. Şairleri derinden yaralan ayrılık acısı onları da sarmıştı. İstanbul'a gelen Ahmet'i Aşıklar Kahvehanesindeki şairler teselli etti. Her aşığın mutlaka acı çektiğini şairlerin şiirlerinden öğrenen Ahmet yıllar sonra tekrar Elifine kavuştu."

        Her öğrencinin bir şairi temsil ettiği bu dinletide Cemal Süreya’dan Necip Fazıl’a, Cahit Sıtkı’dan Bedri Rahmi Eyüboğlu’na kadar birçok şairin şiiri güzel bir hikâyeyle şiirseverlerle buluştu. Küçük bir videonun da paylaşıldığı bu dinleti Ahmet ile Elif’in kavuşmasıyla son buldu.


Haber
:
Kübra Çolakoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Ayşe Özbek
Tarih
:
26 Mart 2018, Pazartesi 15:52
Okunma
:
3.110 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları