Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Fen Lisesi | Haber | Okyanus Koleji Öğrencileri “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nde
Okyanus Koleji Öğrencileri “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nde Okyanus Koleji Öğrencileri “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ilkokul, ortaokul ve GSL öğrencileri “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”ne katılıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın 2010 yılında sürdürülebilir projeler çerçevesinde desteklediği  “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nin 4.sü Nisan – Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

“1186 Proje Arasından Seçildiler”

Okyanus Kolejleri öğrencileri Türkiye çapında 1186 projenin yer aldığı seçmelere katıldı. Öğrencilerin 9 projesi büyük bir başarı göstererek 1280 proje arasından seçildi. Aralık ve Ocak aylarında öğrenciler, proje öğretmenleri ile birlikte seçtikleri konu üzerinde çalıştılar.

Şubat ayında yapılan Bienal seçmelerine gönderilen projelere seçimi sonucunda Bahçeşehir ve Sancaktepe Okyanus Kolejleri öğrencilerine ait olan toplamda 9 proje “4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”de sergilenerek finale katılmaya layık görüldü.

 Bienal Hakkında

Bienal; özelde İstanbul’da öğrenim gören 3 milyon öğrencinin, genelde de tüm dünya çocuklarının çağdaş sanatın içinde yer almaları, farklı materyal, teknik ve disiplinleri kullanmaları, oluşturdukları özgün sanatsal üretimlerini, nitelikli bir platformda izleyici ile buluşturmaları için oluşturulmuş, iki yılda bir tekrarlanan bir sanat organizasyonudur.

Bienal dünya ölçeğinde çok kültürlülük temelinde bir paylaşım ortamı yaratarak, farklı coğrafyaların ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiği ile ifade edilmesini sağlamaktadır.


Haber
:
Zerrin ŞEN
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
08 Mart 2016, Salı 10:17
Okunma
:
7.276 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları