Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Yıldızları'nın Anlatacakları Var
Okyanus Yıldızları'nın Anlatacakları Var Okyanus Yıldızları'nın Anlatacakları Var
  • Paylaş
Okyanus'un İncileri bu yıl 7. 'si Yapılan ve Bilgi Üniversitesinin Düzenlediği; "Liseliler Hayata Dair Hayallerini Anlattı", "Liseliler kendini ve kentini keşfediyor " atölye çalışmasında kendilerini ifade ettiler.

"Liseliler Hayata Dair  Hayallerini Anlattı", "Liseliler kendini ve kentini keşfediyor " atölye çalışmasına katılan yaklaşık 100 lise öğrencimiz hayata dair hayallerini anlatmaları istendi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi son sınıf öğrencilerinin bitirme projesi kapsamında gerçekleştirdikleri ve bu yıl 7. düzenlenen bu projede, Okyanus’un İncileri bu atölye çalışmasında kendilerini ifade ettiler.

12 Ocak'ta İzmir'de , 23 Şubat'ta Ankara'da , 2 Mart'ta Adana'da 9 Mart'ta Bursa'da yapılan projenin 30 Mart'ta yapılan İstanbul ayağı, iki ayrı bölüm olarak gerçekleştirildi .

Projenin ilk etabında lise öğrencilerden "İnşallah" ve "Keşke"lerini anlatmaları istendi ve öğrencilerden yazdıkları arasından birer cümle seçmeleri ve bu cümleyi anlatan birer dakikalık video çekmeleri talep edildi. Bitirme projesini yürüten öğrenciler, bu cümlelerden oluşturulacak anonim güfte ile video görüntülerini birleştirerek bir klip yapacak ve kinetik tipografi yöntemiyle hazırlanan klip sosyal medyada yayınlanacak.

Öğrencilerin "İnşallah" ve "Keşke"lerinden güftelenecek şarkıyı ise Türkiye'nin tanınmış sanatçıları seslendirecek. Projenin ikinci bölümü olan "Kent Projesi Yazma" atölyesinde ise lise öğrencileri yaşadıkları kentle ilgili bir kültür sanat projesi yazdı. Değerlendirme sonrasında en iyi projeyi üreten 4 öğrenci İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden burs almaya hak kazanacak ve yazılan projelerden bir de kitap hazırlanacak.

Haziran ayında İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde düzenlenecek etkinlikle son sınıf öğrencileri bitirme projeleri tamamlayıp mezun olacaklar . Bu son etkinlikte "Mutlu Olmak için Anlat " projesinin çıktıları sergilenecek , en iyi projeyi üreterek burs almaya hak kazanan lise öğrencilerinin açıklanacağı bir tören düzenlenecek."


Haber
:
Okyanus Web Ofis
Editör
:
Okyanus Web Ofis
Tarih
:
09 Nisan 2013, Salı 00:00
Okunma
:
5.915 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları