Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'tan Anlamlı Etkinlik
Okyanus'tan Anlamlı Etkinlik Okyanus'tan Anlamlı Etkinlik
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Canlı Heykel Sergisi düzenledi.

Okyanus Kolejleri tarafından 29 Ekim 2011 Cumartesi Günü Torium AVM'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Canlı Heykel Sergisi organizasyonu yapıldı.

Dört periyot halinde sunulan gösteride;

Birinci periyotta, Cumhuriyet'in ilan edilmesinden önceki yönetim şeklini, Türk Toplumu'nun inançları ve görüşleri doğrultusunda, yaşam tarzlarını yansıtan kıyafetleri ön plana çıkaracak, erkeklerin ve kadınların giyimleri sergilendi. Bir padişah figürü, bir halife figürü, yerel kıyafetlerle bir erkek ve bir kadın figürü yer aldı.
İkinci periyotta, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde kurulan Büyük Millet Meclisi'nin Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasıyla, halkın ve düzenli orduların düşmana karşı omuz omuza verdiği mücadeleyi konu edinen bir gösteri sunuldu. Konuyla alakalı olarak Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatan, ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin figürü, Nene Hatun figürü, Seyit Onbaşı ve bir asker figürü sergilendi.
Canlı Heykel Sergisi'nin sonunda, Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle ortaya çıkan yeniliklerin, devletin ve toplumun benimsediğini gösteren, çağdaş ve modern hayatı aynı zamanda meclisi temsilen, milletvekili figürü, halkı temsilen bir kadın ve erkek figürü, yeni alfabenin kabulü ile ilgili olarak sergilenen bir öğretmen figürü ile sona erdi.
 
Cumhuriyet Bayramı etkinliği, alışveriş merkezi içerisinde büyük dikkat çekerek, yoğun katılım ile gerçekleştirildi. 

Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
01 Kasım 2011, Salı 09:23
Okunma
:
6.710 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları