Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Edirne- Çanakkale Kültür Gezisi
Edirne- Çanakkale Kültür Gezisi Edirne- Çanakkale Kültür Gezisi
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüsleri, düzenlenen Edirne-Çanakkale Gezisi ile unutulmaz bir kültür turu gerçekleştirdi.

Okyanus Kolejleri Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından, 17-18 Kasım 2011 tarihleri arasında tüm kampüslerin katıldığı Edirne-Çanakkale Gezisi düzenlendi.

Gezinin ilk gününde; Osmanlı Devleti'ne bir dönem başkentlik yapmış Edirne'de Şükrü Paşa ve Balkan Savaşları Anıtı ziyaret edildi. Balkan Savaşları sırasında Edirne'yi kahramanca savunan Şükrü Paşa ve Balkan Savaşı Şehitleri anısına, savunma mevzilerinden biri olan Kıyık Tabya'da inşa edilen ve kentin en yüksek yerinde bulunan Balkan Savaşı Müzesi, öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla gezildi.

Ardından Sultan II.Beyazıt tarafından yaptırılan, 2004 yılında Avrupa Müze Ödülü'nü kazanmış II.Beyazıt Külliyesi ziyaret edildi. Bir cami, tıp medresesi, imaret, darüşşifa, hamam, mutfak, erzak depoları ve diğer bölümlerden oluşan, ülkemizin tek Sağlık Müzesi olma özelliğine de sahip mekanda bir sinevizyon gösterisi de yapıldı. 

Edirne turundaki son durak ise Mimar Sinan'ın "En iyi eserim." dediği ve Osmanlı Mimarisi'nin en şahane yapıtlarından biri olan, Unesco tarafından da Dünya Mirası listesine girmesi uygun görülen, muhteşem eser Selimiye Camii ziyaret edildi.

Gezinin 2. gününde ise; Üzerinden doksan altı yıl geçse de asla unutamayacağımız, her göreni derinden etkileyen, dünyaya bir kere daha tek yürek olduğumuzu, vatanımızın bir parçasını bile düşmana bırakmayacağımızı kanıtlayan, tarihimizin en şanlı zaferlerinden birini kazandığımız ve maalesef binlerce şehit verilen yer "Çanakkale" ziyaret edilmiştir. Hem karadan hem de denizden yapılmış bir savaş olan Çanakkale’de, ilk olarak Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın Gemi ziyaretleri akabinde askerler rehberliğinde sunum, sinevizyon gösterisi ve tek kişilik tiyatral gösteri izlendikten sonra, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Lone Pine Anıtı, Siperler ve bomba sırtına intikal edildi. Daha sonra Bomba Sırtı’nda 57.Alay Şehitliği ziyareti gerçekleştirildi.

Conk bayırı, Anafartalar, Mustafa Kemal'in saatinden vurulduğu yer, gözetleme yeri, Üstteğmen Nazif Çakmak Şehitiliği, Yeni Zellanda Anıtı gezildikten sonra bölgenin güney cephesine (Şehitler Abidesi) geçildi ve Mehmetçik Anıtı, ilk çıkarma noktası, Ertuğrul Tabyası, Soğanlıdere Şehitliği, Mecidiye Tabyası, ve Seyit Onbaşı’nın 276 kg.'lık mermiyi kaldırdığı yer, attığı top görüldü. Gezinin son bölümünde ise, Namazgâh Tabyası, Kilit Bahir Kale geçişleri gerçekleştirildi.

Gezi sırasında vatan, millet, toprak sevgisini ve vatanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayan Okyanuslular, o coğrafyaları gezerken duygu yüklü dakikalar yaşadı ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olunamadı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Kasım 2011, Cumartesi 17:14
Okunma
:
7.332 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları