Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
  • Paylaş
Okyanus Koleji'nin tüm kampüslerinde, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.

Okyanus Kolejleri Beylikdüzü Kampüsü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, öğrenci ve velilerin yoğun katılımı ile kutlandı. Törende "Türkiye için En İdeal Yönetim Biçimi Cumhuriyettir." konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrenciler, eserlerini sergilediler.

"Bayrağımız Bayramımız Olsun" sloganıyla, törene katılan tüm öğrenci ve veliler, ellerindeki kırmızı-beyaz bayraklarla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

Okyanus Koleji Orkestrası, Halk Oyunları Ekibi ve hazırlanan Oratoryo alkışlar eşliğinde izlendi. Tören bitiminde, Okul Müdürü Bekir Mazman, diğer yönetici ve öğretmenler, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül ile plaketlerini takdim ettiler.

Güneşli Okyanus Koleji öğrencileri ise velilerin de katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Töreni'nde duygusal anlar yaşandı. İlköğretim öğrencileri, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okurken, lise öğrencileri de Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetimizi anlatan tiyatro gösterisi ile izleyenleri büyülediler. Törenin sonunda "Türkiye İçin En İdeal Yönetim Biçimi Cumhuriyettir." konulu kompozisyon ve şiir yarışması sonucunda dereceye giren öğrenciler, ödül ve plaketlerini İlköğretim Müdür Yardımcısı Mustafa Onur Aktaş'tan aldı.

Avcılar Okyanus Koleji’nde de 28 Ekim 2011 Cuma Günü, Cumhuriyetimizin 88. Yıl Dönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sınıflarda başlayan kutlamalar, konferans salonunda yapılan törenle devam etti. Ana sınıfı öğrencileri eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek programa başlandı. İlköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin canlandırdığı "Mustafa Kemal'in Kağnısı" adlı şiir, tüm salona hüzünlü anlar yaşattı. 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo büyük bir beğeni topladı. Gösterilen videolar ve okunan şiirlerle Cumhuriyetin ne gibi şartlarda ilan edildiği vurgulandı. Yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Okul Müdürü Tarık Atasever tarafından plaket ve hediyeler verildi.

Bahçeşehir Kampüsü'nde Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları, öncelikle Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törenin sonunda Okyanus Kolejleri genelinde yapılan "Türkiye için En İdeal Yönetim Biçimi Cumhuriyettir." konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlköğretim 1. sınıf öğrencilerinin 10. Yıl Marşı Korosu ve ardından tüm öğrenci, veliler okulun iç avlusunda Dans Kulübü yetenek öğrencilerinin hazırladığı gösteriyi izlediler. İzleyenleri büyüleyen dans gösterisinden sonra ise tüm öğretmenler, öğrenciler ve veliler, hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla 10. Yıl Marşı'nı söylediler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
01 Kasım 2011, Salı 16:47
Okunma
:
10.866 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları