Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Avcılar, Konyaya Okyanus Götürdü
Avcılar, Konyaya Okyanus Götürdü Avcılar, Konyaya Okyanus Götürdü
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 24-26 Aralık 2010 tarihleri arasında Şeb-i Arus vesilesiyle öğrencilerini Mevlana ile buluşturdu.

24-26 Aralık 2010 tarihleri arasında Avcılar Okyanus Koleji Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi Şeb-i Arus törenleri vesilesiyle Konya’da öğrencilerini Mevlana ile buluşturdu.

Mevlana’nın ”Gel,ne olursan ol,yine gel!” çağrısına kulak veren Okyanus Koleji öğrencileri Konya’ya giderek bu çağrıya cevap verdi. Anadolu Selçuklu devletinin o ihtişamlı eserlerinden Karatay Medresesi, İnce minare, Şems Camii ve Türbesi, Alaaddin Camii, Aziziye Camii’sini birlikte gezdiler.

İngilizce Öğretmeni Sevil Süngü bu gezide Şems-i Tebrizi ve Mevlana hakkındaki hissiyatını güzel bir yazı ile dile getirmiş:

Sana geliyorum ya Şems, kabul buyur, buyur ki gönülcüğüm rahat etsin.

Etsin ki ‘Aşk’ın Şems’ halini görebileyim. Senin sevdan değil midir Rumi’yi celallendiren, celallendikçe aşka döndüren. Sen – ay sen.

İlk tanışmamız tam da anlamına binaen ‘Aşk’ adlı kitapla oldu- okudum seni- okudukça arttı merakım. Tanıdım zamanla seni.

Ve bir gün ya Şems- Konya dendi, dedim ben oraya gitmeliyim. Biliyorum ya Şems, çağıran sensin beni. Sizin aşkınız çağırıyor beni, sizin aşkınız zehri şeker ediyor, varlığı tamam ediyor.

Hep olsun bir gönülde hem de hep el ele dedirtiyor. Alıp başımı gitsem de yüzyıllık yerlere dönüp dolaşacağım yer sensin dedirtiyor.

Ay’ı Şems, Şems’i Ay ediyor. İyi ki varsın ki varlığın yüzyıllar ötesine yansıyor dedirtiyor. Ya Şems tekrar yine yeniden şükürler olsun dedirtiyor.

Selamlarla, dualarla geliyorum dedirtiyor. Senin ateşinle yanabilmeyi nasip et dedirtiyor.

Ya Şems; gündüzümü gece etme, ruhumu köreltme, sevdamı heba etme, Rumi’yi bıraktığın gibi beni bırakma dedirtiyor.

Ve... zaman bitti Şems’im. Tanışık olduk seninle, vuslat sona erdi. Heyecanların en büyüğüydü sana bakmak, titrek bir çocuktum sanki karşında.

Sen sonsuz uykunda, biz sonlu dünyadaydık Şems’im. Sonlu bir dünya da sonsuz bir döngüydü bizimkisi, hep kendi çevresinde pervasızca dönen kelebek misali.

Şimdi gidiyorum ya ben Şehr-i Aşk’tan –biliyorum ki ben; geleceğiz tekrar bir araya içimizde ki Aşk’tan.

Konya’da karşıma çıkan küçük bir çocuğun ettiği dua getirecek tekrar bir araya bizi. ‘Şems-i Tebrizi’yi güldüren Allah sizi de güldürsün.’

Evet bu söz- bu dua yetecek seni yüzyıllarca anmaya –gönlümde yaşatmaya sevgili Şems-i Tebrizi.


 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Aralık 2010, Perşembe 10:53
Okunma
:
4.249 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları