Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | 11. Sınıflar, Tevfik Fikret'in Evinde
11. Sınıflar, Tevfik Fikret'in Evinde 11. Sınıflar, Tevfik Fikret'in Evinde
  • Paylaş
Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Güneşli Okyanus Koleji 11. Sınıf öğrencileri, Türk Edebiyatı'nın en önemli şairlerinden olan Tevfik Fikret'in günümüzde müze olan evini gezdiler.

Okyanus Kolejleri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından organize edilen kültür gezilerine Aşiyan Müzesi ile devam edildi.

Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Güneşli Okyanus Koleji 11. Sınıf öğrencileri, 12 Mart 2013 Salı günü Türk Edebiyatı'nın en önemli şairlerinden olan Tevfik Fikret'in günümüzde müze olan evini gezdiler.

Servet-i Fünun Edebiyatı'nın en önemli şairi olarak kabul edilen Tevfik Fikret'in aynı zamanda mimarı olduğu ve "Aşiyan" adını verdiği evini gezerek öğretmenleri rehberliğinde bilgi edinen öğrenciler, şairin ünlü şiirlerini kaleme aldığı mekanda Servet-i Fünun Dönemi'nin havasını da teneffüs ettiler.

Dönemin ruhunu yansıtan şiirlerden örnekleri, fotoğrafları görme imkanı bulan öğrenciler, Tevfik Fikret'in çizdiği tabloları da hayranlıkla incelediler.

Edebiyatımızın en önemli isimlerinden olan Tevfik Fikret'i yakından tanıma imkanı bulan öğrenciler, bu gezide şair ve şairin yaşadığı dönem hakkında önemli bilgilere ulaştılar.

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
14 Mart 2013, Perşembe 10:16
Okunma
:
3.249 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Serdar ALPUL / 14 Mart 2013, Perşembe 12:02
Türkiye'nin ilk edebiyat müzesi olan "Aşiyan Müzesi"ne yapılan gezi münasebetiyle Servetifünûn döneminin en önemli şairi olan Tevfik Fikret'in şahsında bu dönemki zihniyet, öğrencilerimize tanıtıldı. Yapılandırmacı eğitim sisteminin en önemli düsturlarından olan, yaparak yaşayarak öğrenme temelli bir gezi oldu. Daha nice sanatsal ve eğitici gezilerde buluşmak ümidiyle...
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları