Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | "Sosyal İletişimsizlik ve İnternet Bağımlılığı"na Dikkat!
"Sosyal İletişimsizlik ve İnternet Bağımlılığı"na Dikkat! "Sosyal İletişimsizlik ve İnternet Bağımlılığı"na Dikkat!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde düzenlenen "Sosyal İletişimsizlik ve İnternet Bağımlılığı" konusunda düzenlenen seminerde, öğrenci ve velilere çok faydalı bilgiler verildi.

Çağımızın önemli sorunlarından biri olan "Sosyal İletişimsizlik ve İnternet Bağımlılığı" sorunu, Beylikdüzü Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen bir seminerde ele alındı.

28 Nisan 2012 Cumartesi günü Beylikdüzü Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda Doç.Dr. Tolga Arıcak tarafından gerçekleştirilen seminere, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler katıldı. Seminerde, internet ve diğer iletişim teknolojilerinin dezavantajları, yapılan araştırmaların sonuçları, videolar ve çeşitli görüntülerle aktarıldı.

Seminerde pek çok dinleyicinin ilk kez karşılaştığı, bilim literatüründe son yıllarda oluşan bir kavram olan “siber zorbalık” konusu da ele alındı. Doç. Dr. Tolga Arıcak, zorbalık sanal olsa da, etkilerinin gerçekçi olması sebebiyle nasıl tedbir alınabileceği konusunda bilgiler verdi.

Arıcak, şunlurı söyledi: "Gelişen elektronik iletişim ağları, insan yaşamını kolaylaştırmasının yanı sıra yeni problemleri de beraberinde getirmektedir. İnternet ve cep telefonu, bu teknolojilerin en önemlileridir. Kuşkusuz bu teknolojik gelişmelerin eğitim ve öğretime sağladığı yararlar tartışılmaz düzeydedir. Yapılan pek çok araştırma, bilgisayar kullanımının öğrenme üzerindeki olumlu etkisini göstermektedir. Bununla birlikte ortaya çıkan etik sorunlar ise madalyonun diğer yüzünü oluşturmaktadır. Bu hızlı teknolojik gelişmeler, özellikle çocuk ve gençler açısından kontrol edilmesi güç sorunlar ortaya çıkarmaktadır. İşte siber zorbalık olarak isimlendirilen davranış türleri de, bu tür sorunlara bir yenisini daha eklemiştir."

Seminerde ele alınan konu başlıkları ise şöyle sıralandı:

- Televizyon ve bilgisayarın çocuk eğitiminde kullanılması nasıl sonuçlar doğuruyor?
- İnternet ve televizyon bağımlılık yapıyor mu?
- Ekran bağımlılığının belirtileri nelerdir?
- Hangi anne babalar, hangi tutumlarıyla, çocukların bu bağımlılığı kazanmasını destekliyor?
- İnternet ve cep telefonlarını çocuklar ve gençler kötü amaçla kullanıyor mu?

- Çocuklarımızı internetin olumsuz etkilerinden korumak için neler yapabiliriz?


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Nisan 2012, Pazartesi 17:32
Okunma
:
4.352 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları