Bahçelievler Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Karadeniz Turu'nda
Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Karadeniz Turu'nda Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Karadeniz Turu'nda
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi öğrenci ve öğretmenleri, yeşili ve doğasıyla Türkiye'nin cennet yörelerinden olan Karadeniz turuna çıktılar.

Okyanus'tan Karadeniz'e doğa ve kültür gezisi...

Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi öğrenci ve öğretmenleri, 3-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında Samsun'dan başlayan Karadeniz turuna çıktılar.

İlk Durak Samsun Oldu

19 Mayıs Şehri Samsun'da Atatürk Anıtı, Bandırma Vapuru ve Gazi Müzesi'ni gezen öğrenciler, Kurtuluş Savaşı günlerini adeta yeniden yaşadılar.

Daha sonra Amisos Tepeleri, Pontus Mağaraları ve Amazon Köyü'nde Karadeniz'in Mitolojik dönemlerine giderek, o dönemleri keşfettiler.

 

Boztepe'nin Muhteşem Manzarası

Gezinin ikinci durağı olan Ordu'ya giderken; inci tanesi gibi dizilmiş Bolaman, Yalıköy, Yason Burnu ve Perşembe beldelerini görerek doğal güzelliğe hayran kaldılar.

Ordu'da  510 m yüksekliğindeki Boztepe'ye teleferikle çıkınca da Karadeniz'in mavisini, doğasının yeşilini ve Karagöl Dağları'nın karla kaplı beyaz zirvelerini görüp muhteşem manzarayı izlediler.

 

Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü ve Gümüş Atölyeleri'ni Gezdiler

İpek Yolu'nun son duraklarından olan Trabzon'da ise; coşkun ırmakları,1300 yılllık Sümela Manastırı'nı, Atatürk Köşkü'nü gezdiler.

Gümüş madeninin nasıl ilmek ilmek dokunup takı haline geldiğini Kazaziye Gümüş Atölyeleri'ni gezerek görme şansı buldular.

 

Rize'de Doğa ve Tarih Turu

Türkiye'nin en çok yağış alan şehri Rize'de Fırtına Irmağı Vadisi'nde Cenevizliler'den kalma Şenyuva Köprüsü, Derebeyleri'nden kalma Zilkale'yi, gürültüsüyle hala kulaklarında uğuldayan Palovit Şelalesi ve içinde birçok güzellik barındıran Ayder Yaylası'nı görerek gezinin ilk 3 gününü tamamladılar.

 

Batum'a da Gittiler

Rize'nin ardından Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek Gürcistan'ın Batum kentine giden Okyanuslular; Devlet Sanat Müzesi, Büyük Katedral ve Batum Akrepolü'nü, ardından da Parlemento Binası, Başkanlık Sarayı, Altın Post Efsanesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri gördüler.

Gezinin son gününde Sinop şehrini gezen öğrenciler; Arkeoloji Müzesi, tüm şehri kuşatan Sinop Kalesi, Diyojen Heykeli, Tarihi Hapishane Binası'nı görerek fotoğrafladılar.

Karadeniz gezisini unutulmayacak anılarla tamamlayan Okyanuslular, Sinop'un ardından İstanbul'a döndüler.


Haber
:
Nurhan Baldiş
Editör
:
Nurhan Baldiş
Tarih
:
14 Mayıs 2014, Çarşamba 14:49
Okunma
:
8.157 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları