Bahçelievler Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bahçelievler Okyanus Sadberk Hanım Müzesi’nde
Bahçelievler Okyanus Sadberk Hanım Müzesi’nde Bahçelievler Okyanus Sadberk Hanım Müzesi’nde
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri 16 Aralık 2014 Salı günü ‘’Matematikle çözülür şifreler, Sadberk Hanım Müzesi’nde Seni bekler eserler!’’ sloganıyla yola çıkarak Sadberk Hanım Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Bahçelievler Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri Matematik Bilimi ile Müzecilik Bilimi’nin bir arada olduğu bir uygulamada yer aldılar. Gezi sırasında hem arkeolojik eserler bölümünü hem de Türk İslam eserleri bölümünü (çiniler, ağırlıklar, şaküller, motifler, gibi) gezdiler. Müze gezisinde verilen şifreleri çözme heyecanına kapılan öğrenciler,  ikişer kişilik gruplar oluşturarak şifrelerin peşine düştüler.

Matematiğin Şifreleri Çözülüyor

Öğrenciler, geometrik şekilleri hatırlayıp geometrik şekillerden köşeli olanların hangi özelliğine göre isim aldıklarını öğrendiler. Geometrik şekillerin tasarım yaparken  kullanım kolaylığına göre seçildiğini fark ettiler. Desenlerde örüntüyü ve kurallı dizilimleri fark eden öğrenciler, simetrik şekilleri ve objeleri  dikkatlice inceleyerek krokiden yola çıkıp mekânı kuşbakışı olarak algıladılar. Kroki üzerinde yön ve yer tespiti yaptılar. Müze görevlilerinin yönlendirdikleri tekerlemelerdeki  bilmeceleri cevaplayarak şifreleri çözdüler. Şifreleri çözümleyen öğrenciler, günün son etkinliği olan bir matematik bulmacasıyla uğraştılar. 1’ den 6’ya kadar olan rakamları üçgensel bir şekilde kenarlardaki sayıların toplamları eşit olacak bir şekilde yerleştirmeye çalıştılar.


Haber
:
Hülya İmik
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Hülya İMIK
Tarih
:
20 Aralık 2014, Cumartesi 10:45
Okunma
:
1.360 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları