Bahçelievler Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bahçelievler Okyanus Koleji 8. Sınıf Öğrencileri Fen Bilimleri'ni Deneylerle Öğreniyor
Bahçelievler Okyanus Koleji 8. Sınıf Öğrencileri Fen Bilimleri'ni Deneylerle Öğreniyor Bahçelievler Okyanus Koleji 8. Sınıf Öğrencileri Fen Bilimleri'ni Deneylerle Öğreniyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Koleji Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri öğretmenleri Gamze Karayer gözetiminde asit ve baz konusunu deneylerle daha iyi kavradılar.

Bahçelievler Okyanus Koleji Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri öğretmenleri Gamze Karayer gözetiminde asit ve baz konusununda deneyler yaparak öğrendiklerini pekiştirdiler.

Öğrenciler, maddelerin ve yiyeceklerin asit ya da baz olduklarını turnusol kağıdı,doğal ayıraç olan kara lahana suyu, fenoftalein ve metil oranı çözeltilerini kullanarak ispatladılar.

Ayrıca bu maddelerin kuvvetli asitlik ya da  bazlık oranını, pH ölçeği kullanarak belirleyip asit ve bazlar arasındaki nötrleşme tepkimesini deney yaparak gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, yaptıkları bu deneyde asit ve bazları karıştırıp tuz çözeltisi oluşturdular ve çözeltiyi kaynatarak tuz elde ettiler.

 


Haber
:
Seda Dilber
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Şeyma Özcan
Tarih
:
04 Mart 2016, Cuma 23:00
Okunma
:
1.796 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları