Bahçelievler Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bahçelievler Okyanus 5-B Öğrencileri Elektronik Devre Tasarlıyor
Bahçelievler Okyanus 5-B Öğrencileri Elektronik Devre Tasarlıyor Bahçelievler Okyanus 5-B Öğrencileri Elektronik Devre Tasarlıyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Kapsamında 14 Aralık 2016 Çarşamba Günü Arduino Uno devre kartıyla Farklı Deneyimler Yaşadılar.

Gelişen teknolojiyi sürekli takip eden Okyanus Kolejleri öğrencileri, teknoloji heyecanını bir kere daha Bilişim Teknolojileri dersinde yakaladılar.

Bahçelievler Okyanus Koleji 5/B öğrencileri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde öğrendikleri kodların üzerine her geçen gün yeni bilgiler ekleyerek, farklı mantıklar geliştiriyorlar. Dijital bir dünyaya gözlerini açan öğrenciler, algoritmik ve analitik düşünce sistemlerini yeniden yapılandırıyorlar. Her geçen gün yazılım mantığını daha fazla kavrayan öğrenciler, yazılım dünyasına ait olan komutları öğrenmekle birlikte örüntü kurma, mantık oluşturma, farklı çözüm yollarını araştırma becerilerini arttırıp öğreniyorlar.

Elektronik devreler geliştirmeye yarayan kart ile butonla kontrol edilebilen Ledli aydınlatma programı geliştiren 5/B öğrencileri bu etkinlikten çok keyif aldılar. USB üzerinden programlanabilir ayrıca usb üzerinden pc ile haberleşen uygulamalar rahatlıkla geliştirilebilir, programlaması basit olan Arduino Uno; 14 adet digital input/output pini, 6 adet analog input pini bulunduran elektronik devre kartıdır.

Teknolojide ‘tüketici nesil’ olmaktan çıkıp üretici nesil olmayı hedefleyen Bahçelievler Okyanus Koleji 5-B sınıfı öğrencileri, kodlama dersinde bugün anlayarak, düşünerek, sorgulayarak ve takıldıkları yerde birbirleriyle yardımlaşarak, keyifli bir kod günü geçirdiler.


Haber
:
Aslı TEMİZEL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Hüseyin KURT
Tarih
:
15 Aralık 2016, Perşembe 16:48
Okunma
:
1.619 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları