Bahçelievler Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Yıldızlar Grubu Türkçe Dersinde
Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Yıldızlar Grubu Türkçe Dersinde Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Yıldızlar Grubu Türkçe Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yıldızlar Grubu 28.12.2016 Çarşamba günü Türkçe Dersinde Klasik Çocuk masallarından ‘Kırmızı Başlıklı Kız ‘ masalını dinledi.

Etkinliğe başlarken bilmece kartlarıyla çocuklara bilmeceler sorularak çocukların ilgileri çekildi. Kırmızı başlıklı kız masalı kitaptan resimleri gösterilerek çocuklara anlatıldı. Hikaye bitimde stajyer öğretmenlerimizden biri kırmızı başlıklı kız görünümde içeri girerek çocuklara kırmızı başlıklı kızın gözünden hikayeyi tekrar anlattı. Hikayeyi anlatırken, kurtla karşılaştığında hissettikleri, nasıl davrandığı ve sonuçlarını açıkladı. Kırmızı başlıklı kızın hikayesinin bitmesiyle diğer stajyer öğretmenimiz kurt görünümünde içeri girdi ve kutrun gözünden hikayeyi bir kez daha anlattı. Hikayeyi kırmızı başlıklı kızdan dinlerken, küçük kız için üzülen, kurt a kızan çocuklar kurdun açıklamalarını dinlerken çok şaşırdı. Kurt sadece kendi evi olan ormanı korumak istemişti, kırmızı başlıklı kız onun evine izinsiz giren herkesten farklı giyindiği için de şüpheli görünen biriydi. Nereye gittiğini sorduğunda küçük kızın hemen gittiği yeri söylemesi, kurdu kızdırmış ve yabancılarla böyle bilgileri paylaşmaması gerektiğini öğretmek için bir ders vermek istemişti. Büyük anneyle birlikte bir plan yapmış ve onun yerine geçmişti. Küçük kız büyük annenin evine geldiğinde kurdu büyükannesi sanmış ve ona ağzın büyük burnun büyük diyerek onu kırmıştı. Kurt bu kadarına dayanamayıp onu kovalayınca da beni yiyecekti zor kaçtım diye herkese anlatmıştı ve bu nedenle bütün orman kurda çok kızmıştı.Hikayeyi iki farklı açıdan dinleyen çocuklara hikaye sonunda düşünceleri soruldu. İlk hikayede kurda kızan çocuklar onu dinlediklerinde hak verip onun için üzüldüler. Keyifli bir Türkçe etkinliğini daha geride bırakırken çocuklar dinleme, duygularını ve düşüncelerini ifade etme, empati kurma, farklı açıdan bakma becerilerini de geliştirdiler.


Haber
:
Deniz VATANSEVER
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Deniz VATANSEVER
Tarih
:
30 Aralık 2016, Cuma 14:29
Okunma
:
1.031 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları