Samanyolu grubu öğrencileri; masalarına geçerek Taze-Bayat kavramı ile ilgili bir deney çalışması yapacaklarını öğrendiler. Sınıf öğretmenleri eşliğinde getirilmiş olan elma ilk olarak 2’ye ayrılıp bir tanesini üzerine limon sıkılarak 1 saat tabak üzerinde beklettiler. Daha sonrasında bekletilen elmalar çocuklara gösterilerek aralarında nasıl bir fark olduğu?, Hangi elmanın daha taze hangi elmanın daha çabuk bayatladığı?, ile ilgili sohbet saati yaptılar. Limonun elmayı daha taze hale getirdiği, bunu için çok çabuk bayatlamadığını öğrendiler. Yapılan bu deney çalışmasında Samanyolu öğrencileri oldukça keyifli vakit gerçekleştirmiş oldular.
Haber | Duygu AŞIK | |
Editör | Özge KARADUMAN | |
Fotoğraf | Duygu AŞIK | |
Tarih | 09 Aralık 2016, Cuma 14:31 | |
Okunma | 1.372 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?